Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 9 juni 2009

Ge mig en spyhink istället för piller...

Göran Hägglund vill, tillsammans med regering och socialstyrelse, skärpa regler och riktlinjer vad gäller medicinering av äldre. Det är väl i och för sig en god tanke, men skulle det funka i praktiken?


Av egen erfarenhet vet jag att man först får ett piller för grundsymptomen. En biverkning visade sig vara illamående, så jag fick ett piller mot illamåendet. Som i sin tur gav en djävulsk huvudvärk och jag fick då starka värktabletter... Till slut vad jag så trött på hela grejen, att jag sa till sköterskan att ge mig en spyhink bara, så jag åtminstone slapp 2 tabletter av 3.
"- Nej, men så kan man väl inte tänka...?", fick jag till svar. Tror fan att man kan. Ge hit en jävla hink bara!! :-P

Man kan även läsa i dagens DN att Stockholmarna inte röstade som övriga Sverige. Har de någonsin gjort det?! Fast det faktum att Miljöpartiet (och inte något av högerpartierna) är största parti i vissa delar av t.ex. Södermalm, gör ju att man faktiskt känner lite hopp... ;-)

1 som har tyckt till:

Anjo sa...

Ja men så där är det ju alltid tycker jag och då framför allt med äldre, jobbade i hemtjänsten förut och då var det ju alltid bara en eller två tabletter dom de behövde för själva sjukdomen eller symtomen, men sen tillkom det ju en sex sju tabletter för alla biverkningarna...hemskt för fasen!!

Jo vad jag gjorde uppe så tidigt...har en fantastisk liten dotter som tydligen skulle upp och leka en timme eller så, sen valde hon att somna om igen..hon är väl för härlig!!??