Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 6 juni 2009

Anna Wahlgren och hennes tankar...


FL hade en öppen chatt med Anna Wahlgren igår. Tanken var att man skulle få en möjlighet att få svar på sina frågor. Folk bedrog sig... I de fall hon kunde, slingrade hon sig ur frågeställningen på det mest pinsamma vis!

Melly - Ons 3 jun 16:07
Varför påstår du att det är flera år sedan du gav brutala råd som att barn som fastnar med benet mellan spjälorna i sängen ska inte hjälpas loss utan ska få krångla sig loss helt ensamna? När det bara är knappt ett år sen (15 juni 2008) som du skrev just det rådet på ditt forum?
Och varför tog du bort filmklippet med Tryckpressen? Står du inte för dina egna råd när det börjar blåsa?

Anna Wahlgren - Igår 11:06
Det som för mig att förlora tålamodet - till slut - är när folk beklagar sig över sina barn som ställer till ett sådant h-e för dem. Allt är omöjligt, försöker de tala om för mig. Det är det inte alls, försöker jag tala om för dem. Numera är jag bättre på att mota gnällspikarna i grind. De som behöver ett h-e att gnälla över, kommer ändå att se till att h-et fortsätter glöda. Kram!


De gångerna hon svarade kunde det låta så här:

eLLA (Anonym) - Igår 12:31
Varför tror du inte på kolik?
Anna Wahlgren - Igår 12:52

Tror? Inga barn föds med kolik. Det finns inga kolikbarn, lika lite som det finns huvudvärkskvinnor eller magsårsmän. Men visst kan man dra på sig både kolik, huvudvärk och magsår. Man föds inte med det. Kolik är icke lindrad överlevnadsångest och går att bota i ett slag. Med mat, mycket mat, mera mat och ännu mera mat. Kram!


Bei Bei - Igår 12:11
Varför uppmuntrar du andra människor att helst inte anmäla till socialjouren om man misstänker att ett barn far illa. Vet du om att det är emot lagstiftningen att blunda för misstankar om att ett barn far illa?
(Källa; ditt svar i senaste numret av "Hem & Hyra" i expertpanelen)

Anna Wahlgren - Igår 12:34
Visst kan man anmäla. Men vad leder det till? Samhället är inte, och har aldrig varit, någon särskilt bra mamma. Jag tycker det är bättre att direktkommunicera med barnet. Kram!

Vad menar hon? "Vad leder det till?" Menar människan på allvar att man ska ignorera det? Alternativt försöka "prata förstånd" med en förälder som skadar sitt barn? :-O


Idiotin fortsätter i storstilad form:

CloudBerry the 1st - Igår 11:16
Känner du ingen som helst oro över att "Tryckpressen" kan missbrukas av psykiskt utmattade föräldrar som går för långt i metoden så att barnet skadas?

Anna Wahlgren - Igår 11:56
Den såkallade tryckpressen lugnar de mest hysteriskt skrikande små barn. Lugn i stugan är vad "psykiskt utmattade föräldrar" behöver för att INTE tappa besinningen och kanske skaka barnet (vilket görs med barnet på rygg och huvudet fritt). Kram!


I nästa andetag säger hon istället:

MartinaE - Igår 11:54
Varför har du tagit bort "tryckpressen" från din hemsida om du nu står för den?

Anna Wahlgren - Igår 12:28
Därför att den missbrukades, lösryckt ur sitt sammanhang. Den är ingen "metod". Den är KRISHJÄLP. Den syftar till - och fungerar som - att lugna ett skrikande barn. För mig får inga barn skrika alls. Kram!


Jag låter Annas svar tala för henne själv... *suckar djupt*

2 som har tyckt till:

Tove Kungsholmen sa...

Jag tycker varken bu eller bä om AW men jag tycker inte hennes svar är speciellt konstiga förutom det första där det låter som om hon svarar på en helt annan fråga.

Skulle anmäla en förälder som skadar sitt barn men tycker samtidigt att hon har rätt i att samhället aldrig har varit nån bra mamma. Många som hamnar i klorna på soc eller i fosterfamiljer etc får det inte ett dugg bättre där. Tyvärr.

Ang tryckpressen så är jag dåligt insatt i vad den innebär men fattar på ett ungefär. Det första svaret är ju helt ok som svar och i det andra tror jag att hon menar precis det som står, att den missbrukades/missuppfattades (snarare det senare) lösryckt ur sitt sammanhang. Alltså har hon dumt nog använt ordet "missbrukades" lite felaktigt, särskilt när det sätts efter frågan innan.

Vill inte försvara henne, tycker som sagt varken bu eller bä och är för oinsatt. Ville mest nyansera lite och säga att jag inte tycker hennes svar är konstiga. Ogillar man henne kan man nog lätt få dem till det dock!

Västgötskan sa...

Smaken är som baken.

Men vad gäller just "tryckpressen"; hur kan hon i ena stunden säga att föräldrar INTE går för långt.
Medan hon i nästa säger att den missbrukas...?