Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 14 maj 2009

OBS! Bergsklättra inte till häst!

Efter jobbet igår begav jag mig till en kompis för att ta ridtur. (Ja, en tjejkompis och det var hästar vi skulle rida). ;-)
Det blev en ganska lugn tur. Eller ja, kanske fel ord. Det blev mycket skritt om man säger så. A fick för sig att vi skulle klättra i berg. (Ja, ni hör nog vart det är på väg...?) Efter ett par ganska händelselösa 10 min så kom vi fram till ett...tja...dike kan man väl kalla det. På andra sidan fortsatte skogsvägen, men det var en ca 2 meter hög bergsknalle som stack upp längst ner. A och hennes "crazy horse" gick först. Njae förresten, inte "gick". Hon tog ett mastodonot-hopp över på andra sidan. Rena turen att det gick bra, tror jag.

Sen var det min tur. Jag kände en mindre bra känsla i magen. Men A övertygade mig om att "Apache" minsann hade gått där förut och han hoppade inte. (Det gjorde han förvisso inte heller, men...) Ok då. Ner i diket gick galant. Sen kan man väl egentligen säga att det fortsatte utför, även om han faktiskt försökte ta sig upp på andra sidan. :-P

Jag känner hur han halkar på berget och ramlar omkull?! Jag halvt far av/halvt kravlar mig av, för att inte få honom över mitt ben. I det här läget hade ju vilken (normal!) häst som helst sprattlat som en idiot, men inte Apache... (Vilket väl i och för sig var tur i oturen). Nej, han bara sjunker ihop i en liten hög, där nere i diket och ser allmänt apatisk ut. (Chockad? Det hade jag också varit om jag hade en ägare som ljög...) ;-)

Inte Apache, men nog så lik vad gäller kroppsläget...

Hur som helst, det hela slutade ganska bra. Jag fick lite ont i mitt knä och förmodligen han också, då han hade ett par små skrapsår på vänster framknä.

Så dagens råd till er:
1. Vill ni testa bergsklättring, testa UTAN häst!!
2. Åk inte fortare än 50 km/h på nyskrapad väg med rullgrus... :-O

6 som har tyckt till:

Örjan sa...

Med en hingst i ett dike låter inte bra... ;-)

Go gôbbe från Götet sa...

Hahaha! Sorry att jag skrattar men du förmedlar hela händelseförloppet på ett härligt humoristiskt sätt! ”Sen kan man väl egentligen säga att det fortsatte utför, även om han faktiskt försökte ta sig upp på andra sidan.” Den var riktigt skönt beskriven!

Nu får väl hästen byta namn från Apache till Apatisk då? Hur är det med honom förresten? Har han fått Batman-plåster på såren?

Apropå 50 km/h på grusväg. Kom att tänka på de historier man hört om folk, som susat runt på scooter iförda badbyxor & solglasögon (under semestern söderut) och gått omkull med hoj å allt. Skrapsåret och den efterföljande skorpan täckte hela ryggen från svank till nacke. Ouch!

Mamma sa...

Det är tur att jag inte vet all du gör.kram

A sa...

Lilla Apache mår fint och såren läker på =) Ehum nästa gång du säger nej och krampar tag i manen så vänder vi ;)

A sa...

Ps det var höger framknä ;)

Västgötskan sa...

Örjan:
Nu är han kastrerad och då låter det plötsligt inte lika bra.. ;-)

Go gubbe:
Nej, Apache är lite gay tror jag, för han valde Hello Kitty-plåster. :-D