Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 17 maj 2009

Kan folk inte stå för vad de tycker?

Jag har aldrig förstått det där med att dölja sina ansikten vid demostrationer eller andra protestaktioner? Man förutsätter ju att personerna i fråga kan stå för vad de tycker?!

SvD, DN, ab

5 som har tyckt till:

Anonym sa...

Nu håller jag inte med demonstranterna för fem öre, men är det verkligen svårt att förstå att man inte vill bli identifierad när man begår ett brott?

Det enda jag sympatiserar med är att det faktiskt, likt många andra länder, borde finnas en laglig möjlighet att ockupera oanvända hus.

Alex sa...

Du skriver ju själv under pseudonym "västergötskan" och så gör många bloggare och forumanvändare, det är väl egentligen exakt samma sak som att maskera sig på en demonstration?

Jag tycker egentligen inte om det politiska klimatet vi har som säger att det är personen som är det viktiga, det ökade fokuset på partiledare och andra enskilda individer. Det borde vara själva politiken som står i centrum, på så vis vore det befriande om alla var maskerade i politiska sammanhang, så att man inte kan döma efter yta utan måste ta hänsyn till själva politiken.

Men visst jag tycker ändå inte att det är bra med maskering på demonstrationer i dagsläget (såvida man inte gör någonting mot lagen) eftersom det skrämmer undan folk. I.a.f. om folk har svarta rånarluvor på sig, om man hade maskeringar som ger mer positiva associationer vore det kanske annorlunda.

Anonym sa...

Föreslår att du läser lokala tidningar och inte baserar dig på en (1) bild.
Sydsvenskan skriver
"14.35 Demonstrationståget är nu på väg ner för Stora Södergatan. Osäkert vart destinationen är. De flesta sidogatorna är avspärrade. Uppskattningsvis deltar 400 personer, men ingen är maskerad. Flera poliser, både ridande och piketer, följer efter. "

Västgötskan sa...

Alex:
Enda anledningen till att jag inte skriver ut namn är för att jag vill "skydda" min familj.

Anonym (2):
Nu syftade jag på maskering, GENERELLT SETT. Inte bara i det här sammanhanget. Men det var den publicerade bilden som fick mig att skriva, det är helt riktigt.
(Dessutom underligt att ingen var maskerad, när de fått med det på bild?)

Anonym sa...

Demenstranterna vill antagligen också skydda sig själva? Kanske inte så kul om chefen får veta vad man sysslar med, de lokala nazisterna eller polisen?


/Daniel