Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 12 maj 2009

Människan är sjuk (Varning för abortbild!)

Kvinnan från Eskilstuna som gjorde abort, två gånger (!) pga att hon inte ville ha en flicka, borde lynchas!
Nu säger socialstyrelsen att det är omöjligt att hindra abort pga kön. Eller rättare sagt, de säger att man inte kan neka en kvinna att göra abort. Det må så vara.

Men hur svårt kan det då vara, undrar jag? Inför en policy i hela landet att ingen barnmorska/läkare bekräftar kön förrän senare i graviditeten! Då är ju problemet löst. De som ändå väljer att göra abort (av andra anledningar) lär ju ändå göra det, även om de inte får reda på könet.

När man dessutom läser att 21 % (?!) av ungdomar mellan 15-20 år inte använder något preventivmedel, så blir man ju mörkrädd! Hur ska man banka in vett i huvudet på dem? Något kraftigare än gummiklubba verkar ju i alla fall behövas!

Så för att summera:
* Det finns alltså de som inte vill ha barn alls, men som ändå medvetet väljer bort skydd = abort.
* Samt de som bara vill ha en pojke/flicka och när de inte får som de vill = abort.
Människan är jävligt sjuk!


13 som har tyckt till:

Robert sa...

Inga nyheter med att abort är marigt ur etiskt/moraliskt perspektiv, men det gäller att hålla sig konsekvent; OM kvinnan ska "bestämma över sin egen kropp" och OM det inte är något barn det handlar om (för då vore ALLA aborter mord - right?), utan bara en cellklump (och dessa har ju inget kön), DÅ är skälet till aborten fullständigt betydelselös.

Om man tvekar inför detta, får man nog lov att (på goda grunder) ifrågasätta alla andra aborter också!

Moosan sa...

Fast har du sett..nu finns det ju t.om tester att beställa från Usa,som liknar ett gravtest,men som avslöjar vilket kön det är då du kissar på stickan istället!?..

Anonym sa...

Om människan inte tar ansvar för sina handlingar, börjar acceptera de omständigheter som naturen bjuder och slutar att försöka manipulerar livet efter egna privata tyckanden och nycker, så kommer allt mer resurser gå åt till att föda en allt snabbare växande egoism och hänsynslöshet. Reaktionen på detta kommer sedan inte att låta vänta på sig. Om den generation som idag avlar barn, gör så, ej för barnens, utan för sin EGEN skull, så kommer barnen att vända sig mot dem och mot hela den vuxna generationen varpå samhället kommer att hamna i kaos. Vi ser redan tendenserna hos t.ex. dagens mellanstadiebarn, vilka har blivit allt mer svårhanterliga. Om värderingsgrunderna är skadade hos den generation som uppfostrar barnen, så klarar den inte sin uppgift längre och det kommer inte hjälpa mycket att ändra på skolan. Sverige kommer med detta att fortsätta att uppvisa allt sämre skolresultat, vad än Björklund hittar på.

Taura-Tierno sa...

Kan det inte finnas anledningar till att kvinnan inte vill ha en flicka? Jag menar, om det finns sjukdomar i släkten som en flicka skulle löpa stor risk att få, t.ex. bröstcancer eller något sånt. Och att mamman då absolut inte vill ha ett barn som löper större risk än nödvändigt att få det.

Eller något liknande.

Västgötskan sa...

Taura-Tierno:
Det kommer alltid finnas undantag, oavsett vilket ämne man diskuterar. Men i de flesta fall handlar det bara om en person önskan; att de inte VILL HA en flicka...

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Taura: Kvinnan i Eskilstuna hade redan 4 flickor hade jag för mig... många flickor hade hon iaf...

Västgötskan: Jag kan bara hålla med dig... om man tillåter könsavslöjande först efter att aborttiden gått ut så kanske det hade fungerat, men det resulterar nog bara i att fler åker utomlands i så fall, tyvärr...
Att leva med en abort i bagaget är inte lätt, men att som den där kvinnan medvetet välja bort ett barn pga kön... för sjutton, jag sörjer det barn jag fick ta bort fast det är 15 år sedan! Hur kan man leva med sig själv? Jag är för att alla ska få bestämma över sina egna liv, men för mig är det svårt att förstå.

rullgardinsflikkan sa...

Ibland önskar jag att vi levt i anarki...att man fått lov att skada vissa människor!

Ravenna sa...

Jag anser inte att man ska fråga varför en kvinna vill göra abort. Det måste vara upp till henne själv. Förbjuder man aborter av en viss anledning så resulterar det bara i att kvinnorna ljuger. Då får man ett system där man måste ljuga för vården för att få hjälp.

Att vägra avslöja könet fungerar inte heller, ultraljudsscanners finns i varenda sjukhus över hela världen och man kan inte hindra att kvinnan tar reda på könet utomlands. Då är det bättre att hon kan göra det hemma i trygghet.

Jag känner också att en graviditet är någonting enormt påfrestande för kroppen, och om man känner att man verkligen verkligen vill ha en son eller dotter, men inte tror att man klarar av att föda mer än ett barn till i livet, ja, då tycker jag att det känns helt okej att man sållar bort fostret med "fel" kön innan det föds.

Jag vill inte döma någon, att välja om man vill genomgå en graviditet och en förlossning, det måste vara upp till var och en.

elina sa...

Det är bättre att abortera än få barn man inte tänker behandla med respekt. Men risken är att man aborterar "fel" barn eftersom diagnostiken är osäker per ultraljud i så tidig skede. Däremot är preventivmedelsrådgivningen på MVC usel, bevisas av över 30000aborter/år. I mitt (tidigare) arbete med gravida missbrukare fick 99% bra preventivmedel och 0 aborter därefter.Så det borde gå även för "vanliga" kvinnor.

Fröken Grön sa...

Vad spelar det för roll - för dig? Det är ju upp till varje kvinna att bedöma.

Jag kan göra femtielva aborter. Bara för att jag har lust.

Västgötskan sa...

Elina:
Det är väl iofs lite sanning i. Men skrämmande att det i så fall finns "föräldrar" som anser att en flicka ska ha mer respekt än en pojke.. :-P

Fröken Grön:
Jag har inte sagt att det spelar någon roll för mig (i praktiken). Men etiskt och moraliskt, så går det emot allt jag tror på. Det handlar om en värdering, en åsikt. Inget annat.

elina sa...

Västergötskan: jag tycker det med, men vart/vilken abort drar vi gränsen nu när vi har fri abort? Snarare är det skrämmande hur vissa kvinnor behandlas när de inte föder pojkar. Vad skulle man kunna göra åt deras män?
Fröken Grön med sin lust till femtielva aborter är bara sorglig, om inte mer.

Ravenna sa...

Etiskt och moraliskt går det emot allting jag tror på att döma människor för deras val, och att diktera för andra vilka skäl som är godkända för att skaffa barn och vilka som inte är det.