Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 19 maj 2009

Hon har planerat det här sen länge..! *frustrerad*

Att jag bad sonen hålla hårt i kopplet igår visade sig vara en bra uppmaning! Senare igår kväll, när vi kom hem från affären, så skulle vi gå en kort (!) promenad med båda hundarna. Sonen fick hålla "vilddjuret" medans stora hunden kan gå lös. (För hon LYSSNAR!!)

Efter ca 200 meter råkar han tappa kopplet. Hon springer, i ganska lugnt tempo, in bakom grannen garage, så jag hade inte särskilt bråttom att gå runt. När jag kommer runt hörnet är hon... BORTA?!

Det blev till att traska runt deras hus, varpå grannen kommer ut med förvånad blick och undrar vad jag håller på med.
"-Letar puckohund", svarade jag lite halvt sammanbitet, samtidigt som jag fortsatte vissla och ropa hennes namn. (Vilket ni kanske förstått egentligen inte är vilddjuret). Inte en skymt av henne, så jag säger frustrerat till sonen:
"- Nej, nu skiter jag i henne. Nu går vi hem!" varpå han blir helt förstörd och börjar gråta! Mammahjärtat får såklart ångest, så vi fortsätter leta...

Det "oskyldiga" vilddjuret...

Nu gick färden lite söderut till nästa granne. När jag dyker upp skogsvägen, bakom deras hus, upptäcker jag att han står och pissar mot en buske. Ooops! Vänder ryggen till och låtsas ropa på hunden åt motsatt håll, för att förvarna grannen, så han kunde stoppa in pitten. (Det funkade, tack och lov).

Sen fick jag syn på henne! Springandes på berget bakom granne nr 2:s hus. Jag ropar och visslar och får synligt bevis på att hundkräket fullständigt ignorerar mig! :-P
Jag väser mellan tänderna till sonen att han ska stanna på gräsmattan med grannen och stora puss-gullehunden (!) och påbörjar sedan att klättra upp för "berget". När jag nästan är uppe, så kommer hon springandes till grannen, nere på gräsmattan. Tittar upp på mig och ser ut att tänka:
"-Vad sjutton gör du däruppe matte? Du ropade ju på mig här nerifrån".

När jag kommer ner så ger hon mig den oskyldigaste, lilla blick man kan tänka sig... Men jag går inte på det. Jag vet bättre. Hon har planerat det här länge. Hon kommit till mitt hem, enbart för att driva mig till vansinne!!!

7 som har tyckt till:

Go gôbbe från Götet sa...

En vovve med den sköna uppsynen kan man väl inte bli arg på?! Ja, jag vet - ibland driver de pälsbeklädda barnen en till vansinne men finns det någon annan i familjen som ALLTID är glad och som älskar dig oförbehållsamt, no matter what? Nä, just det ;)

Har du köpt nå'n DVD med Cesar Millan på sistone? Kanske ett tips för att få pli på "vilddjuret"?

Ha det gott!

Go gôbbe

Örjan sa...

Det är väl aldrig fel med motion...:-)

Ina sa...

Hahahaha (viker mig av skratt) synd att sonen inte kunde filma detta. Hade varit en rolig syn på dig springande omkring o "vilddjuret" bara "njuter"

Alfahannen sa...

Nähä, jag ser på bilden och gör blixtsnabbt bedömningen att den lilla godingen inte skulle kunna ta sig för något sådant;)

Amathea sa...

Visst e hon en Jacke? har oxå ett sånt vilddjur.... va tänkte man på när man skaffade henne? ;-)

Lotta sa...

Sådan HUSSE sådan hund!
Tur du har stora, mysiga , goa vovven som är såååå underbar!
( glömmer inte när husse o vilddjuret var o hälsade på jobbet;
hundälskare över alla gränser som jag är såg min chans att få lite guldkant på vardagstristessen o gosa med nyförvärvet. Hon fullständigt ignorerade mig o ville inte alls bli klappad!
Elsa, Elsa.... hon är en riktig hund hon! Hon bjussar på massor av pussar, stora labbar upp i knät som pockar på " snälla , klia mig lite till" . Mmmmm... underbar vovve!!!! )

Västgötskan sa...

Amathea:
Japp, det är hon. Vi kommer nog aldrig göra om det misstaget igen... ;-)

Lotta:
Eller hur?! :-D