Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 8 maj 2009

Har man inte förstått att...

Dessa "vetenskapliga" undersökningar
Är det verkligen någon som är förvånas över att elbilen är ett bättre alternativ än etanolbilen??

Varför tar man fram en tillfällig lösning, när man (tydligen) vet att det inte är långsiktigt hållbart? Vad händer med alla etanolbilar, när "flugan" är över? Finns det över huvudtaget något andrahandsvärde?2 som har tyckt till:

Stefan B sa...

Varför? Därför att elbilen i de flesta (men inte alla) fall fortfarande inte är ett särskilt praktiskt alternativ. Konceptet behöver utvecklas ytterligare en bit. Då är bilar som man kan välja om de skall drivas av bensin eller etanol ett steg i rätt riktning. Och med lite tur kanske etanolens miljöeffekter i produktionsledet kan förbättras, så att det så småningom blir ett riktigt bra alternativ.

Västgötskan sa...

Etanolen fanns ju inte som alterntiv för några år sen. Hade de, från början, utvecklat elbilen och antalet "tankställen" hade det praktiska inte varit lika stort problem idag.

Det stora bekymret med bensin/etanolbilar är att väldigt få faktiskt tankar etanol! De köper bilen, får 10.000 kr i premie, men tankar sen ändå bensin, för att bilen drar ca 30 % mer etanol och därför blir kostnaden lika stor....