Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 15 april 2011

Exportera "miljövänlig" kärnkraft och importera kolkraft..?!

I ena andetaget pratas det om brist på el. Detta är Maud Olofssons huvudargument VARJE vinter, trots att hon gång på gång lovar bättring och inga nedstängda kärnkraftverk under vinterhalvåret...

I nästa andetag skriver bl.a. Maria Wetterstrand en debattartikel i DN där hon säger att Sverige lätt kan stänga två kärnkraftsreaktorer utan problem (!) Dessutom nämns det att Sverige exporterar ett el-överskott på ca 8 TWh i år och 10 TWh nästa år och att överskottet beräknas öka.


Avregleringen som genomfördes sägs vara för att Sverige "skulle komma upp i Europas elpriser". Konstigt att vi exporterar kärnkraft när vi själva får brister och tvingas IMPORTERA bl.a. kolkraft. Någon som också känner att det är något fel i ekvationen??

Antingen har Maria Wetterstrand ingen aning vad hon pratar om (...) eller också ljuger sig Maud Olofsson (med regering) blåa i ansiktet?!

2 som har tyckt till:

Husfrun sa...

Jag tror de ljuger sig blå i ansiktet, men det är ju bara vad jag tror...

Sv. Jag använder mest leggings/treggings osv. men hade gärna ägt lite mer än bara ett par byxor, i det här fallet jeans. Jag tar gärna över din garderob ;)

Anneli sa...

Luttrad som jag är tror jag på det sistnämna jag med.

Maria Wetterstrands agenda är att lura i svenska folket att man absolut kan stänga igen alla farliga kärnkraftverk i Sverige utan att elpriserna påverkas..Maud Olofssons är nog bara att tjäna pengar i största allmänhet...typ..