Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 27 april 2011

Barnkalasens dilemma (?)

En annan bloggare skrev om dilemmat vid barnkalas. (Om man nu kan kalla det för dilemma...?)

Hon hade diskuterat detta med några andra mammor och tydligen är det en vanlig föreställning att man inte får "utesluta" några klasskamrater. Dessutom tyckte de att om man nu skulle göra det, skulle man bara bjuda killarna i klassen om det t.ex. var en kille som fyllde år. (Jo, för min son leker ju bara med killar... Eh...?!)


Stopp nu. Är det bara jag som ser det som en självklarhet att man bjuder de som barnen faktiskt umgås med?! (Om man nu inte har plats för ett större kalas där alla kan komma). Vi har flertalet gånger bjudit ca 8-10 st och det har varit de som sonen leker med, BÅDE KILLAR OCH TJEJER!

Nu sista gången, hyrde vi hans gymnastikhall och då fick hela klassen komma. Men annars ser jag inga konstigheter att "välja ut" några enskilda barn. Det är ju inte så att man VÄLJER BORT! Om man bjuder alla i klassen utom 2-3 stycken, för väljer man bort!

Likaväl ser jag det som självklart att sonen inte blir bjuden på alla klasskamraternas 19 kalas..!

Hur resonerar ni?

1 som har tyckt till:

katta sa...

håller helt klart med dig...men som du säger man får absolute inte strunta i 1-2 barn och inte bjuda dom..
känns som det är många nu som bjuder barnen till lekplayset och då är det ju självklart att man inte kan bjuda hela klassen utan bara några stycken...borde ju inte vara nån skillnad och man har kalaset där eller hemma?

kram katta