Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 18 april 2011

Det var bättre förr...

Vårvärmen är här på allvar och då är det "självklart" dags för dessa "glass-tester" i tidningarna. Jag kan inte låta bli att undra: Varför måste man ta fram nya glassar varje säsong? Visst en eller två kanske. Men GB har i år kommit med 11 (!) nya glassar.


Men framför allt; Varför måste man ta bort massa goda klassiker (Som, om man har tur, får en "come-back" under en sommar eller två...)
Jag menar, var är calippo och igloo (jag som vanligtvis avskyr cola!), var är stor-struten, var är chokladpuck och vaniljstång? Och var f-n är top-haten?! :-(

Istället tycker man att "vi tar fram 8 st olika Magnum och 4 st olika Cornetto och en sliskig, söt vanilj-hallon glass med Hello-Kitty på omslaget... *suckar djupt*

Med risk för att låta som en gammal pensionär; "Det var bättre förr!"
Vilken "gammal" glass-sort saknar ni?

6 som har tyckt till:

Husfrun sa...

Jag åt alltid Top Hat eller vad den heter som barn och den kom ju lyckligtvis tillbaks :)

Västgötskan sa...

Du tänker nog på "Tip top", för top-haten var väl bara tillbaka en säsong för några somrar sen..? :-(

Anneli sa...

Oj, just GB-glassarna är ju barndomsminnen som ger NOSTALGI! Älskar att kolla på GB:s hemsida där de har bilder på alla gamla glassskyltar. Och du har rätt..det VAR bättre förr! Tänk, vad saknar Glassbåten tex. Men...88:an är en av mina favoriter och den har ju funnits sen jag var barn ;)

Ps. Firade första varma försommardagen här med en stor dajmglass med päronsmak idag. Inte dumt!

Anneli sa...

Ja just det..jag saknar även den gamla isglassen som hette Zoom eller nåt i den stilen. Tre smaker och såg ut som en rymdraket. Har du tänkt på hur glassarna representerar sina årtioenden väldigt bra? ;)

Petra sa...

Top Hat var favoriten för mig med.
Kram

Anonym sa...

Apelsinigloo, mmmm....

En riktigt god isglass som fanns på sjuttiotalet.