Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 31 maj 2010

Gröna typer invaderar!

Några äckliga, gröna kryp har ätit upp bladen på våra vinbärbuskar. Helvetes, jävla skit!!!

Lånad från odla.nu

Man ska väl vara tacksam att de låtit bli bären, för det ser ut att bli mycket av den varan i år. Men ändå.... *suckar* Någon som vet hur man blir av med dem? De var ju hur många som helst?! Tips emottages tacksamt.

Har redan skakat av dem från buskarna ska väl tilläggas och som ett resultat av det sitter jag nu här och det klias ÖVERALLT!

4 som har tyckt till:

Anonym sa...

Har du många vinbärsbuskar? Det enklaste men det jobbigaste är att plocka bort dem för hand. Annars är risken att de äter upp alla blad. Hade såna förra året på min krusbärsbuske. Ena dagen var den grön och fin, andra dagen var bladen på halva busken borta. Det tog ett tag att plocka bort dem. Men bladen blev iallafall kvar på den andra halvan av busken :) Krusbären överlevde kan tilläggas

Mollamaja sa...

Oj,..lessen jag har ingeting att komma med här. Hade samma bekymmer i fjol och då gällde det min sallad.

TeachMom sa...

Aj då, jag har inte kollat våra vinbärsbuskar ännu... Men på rosenbuskarna har jag plockat bort de gröna små otygen och även klippt bort en del grenar som var allt för ansatta. Jag frågade en kille som jobbade på Plantagen och han sa att det inte var några problem med att klippa ner eftersom de växte ut igen.

Husmorstipset #1 är annars såpvatten, meddelar min mor. 3/4 vatten, 1/4 såpa ungefär. Lite gammalmodigt, men det sägs att det fungerar.

- sa...

Bladlöss? Du får gå på nyckelpigejakt. Släpp lös ett gäng på buskarna och de käkar upp bladlössen för dig. Mycket effektivt, och ekologiskt :) Är det inte bladlöss...har jag inga råd tyvärr...