Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 15 maj 2010

Ett barns gnäll hade varit ljuv musik i jämförelse!

Vad är det med människor och bristen på empati när de gäller småbarnsföräldrar? Har de själva aldrig varit i samma situation? Eller satt de alltid hemma och "ugglade" när de själva hade barn?

Jag har själv småbarnsförälder och har faktiskt aldrig råkat ut för några kommentarer såsom:
"- Du får gå och amma någon annanstans." Eller:
"- Ditt barn stör de andra gästerna. Ni får gå härifrån."

Hade någon sagt så till mig, så hade det fått höra en sanningens ord och jag lovar att ett barns gnäll i det läget hade varit som ljuv musik för gästerna!!

Att amning är så provocerande förstår jag inte. VAD är det som är provocerande? Att se lite, litegrann av ett bröst i helt naturligt läge??

Att mammor (vilket det oftast är) går i bredd på trottoaren kan jag däremot hålla med om. Men det har ju inget med "mammahat" att göra, bara brist på sunt förnuft. Har man rätt att gå mitt ivägen bara för att man har en barnvagn...??

Respekt för varandra oavsett om man är förälder eller inte; är inte det ett alterntiv?

4 som har tyckt till:

Strumpan & Co sa...

Beror kanske på vart och hur man bor också. Jag bor i Stockholm och rör mig mest i kollektivtrafiken och herregud vad folk surar på mig, bara för att jag har barnvagn. Hur jag än försöker göra mig liten och be om ursäkt och kliva ur vägen. Har lite anekdoter på bloggen.

Och ang. amningen, det syns mindre av bröstet när ett barn ammas än man ser var och varannan dag på lättklädda småbruttor med pushup till hakan.. Eller tänk bara badstranden.

clara sa...

jag blir verkligen galen på det där med amningen, ska snart slänga ut ett inlägg om det. Att folk inte fattar att bebisar äter så och bör äta så.

Jempa sa...

EN gång hörde jag en gubbjävel väsa 'dessa förbannade barnvagnar' när han försökte tvinga sig in i tunnelbanan bakom mig.

Då började jag nästan grina av ilska, för man blir ju så känslig och det kändes som han sa något personligt till min dotter.

Annars har jag aldrig märkt något..

lotta sa...

... så rätt .. bara ett tillägg.. sån fin , rofylld o naturlig "mammatutte-bild " ! Sån´t är bebislivets mat .. annars hade det väl inte funnits nån mat i tutten om det inte var nån vits med det!!