Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 5 maj 2010

Håll era barn borta från tv:n! Annars... (?)

En kanadensisk undersökning säger sig ha kommit fram till att det ÄR farligt att låta barnen titta på tv. De konstaterade att ju fler timmar framför tv:n desto sämre var barnen på t.ex. matte. De var dessutom mindre engagerade i klassrummet.

Hur trovärdig undersökningar är kan väl alltid diskuteras. Men personligen tror jag det beror helt på vad för slags program de tittar på! Ett bra, pedagogiskt program (t.ex. Musses klubbhus) låter jag mina barn titta på utan några som helst betänkligheter.

Däremot finns det tyvärr mycket skitprogram idag och låter man barnen sitta framför tv:n 3-4 timmar i sträck lär ett eller annat av dessa visas... Det handlar om att föräldrarna måste ta ansvar över VAD barnen tittar på, mer än att koncentrera sig på hur mycket. (Även om det också bör begränsas).

Alla som känner mig kan intyga att jag sen barn- och ungdomsår varit en tv-nörd. Always was, always will be! Jag har (trots det?) alltid haft bra betyg och känner mig därför inte särskild orolig för mina barns tv-vanor heller.

0 som har tyckt till: