Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 4 maj 2010

Minnen från förr!

Det är underligt hur man minns vissa saker som hände för 20 år sen, samtidigt som man inte kan dra sig till minnes vad man åt till lunch igår... (Hm. Kan det vara det 30-årsminnet som börjat eskalera??)

* Tibnors kundnr på mitt FÖRSTA (!) jobb: 962506. Varför minns man??

* Pjäs i 6:e klass; "Gustav Vasa kröntes till kung 1523". Hur kan man minnas replikerna nästan 20 år senare?

* Också pjässammanhang. Min då, 2-årige bror kom upp på scen iklädd en röd/grön sparkdräkt, som kan liknas en clowndräkt?! (Hur mina föräldrar kunde klä honom i det. Har förmodligen gett men för livet även om jag inte märkt något än!)

* Glömde min mattebok i ett klassrum där andra halvan av klassen skulle ha lektion efter mig/oss. Låt oss säga att jag skrivit på ett och annat om killen jag var kär i då, i den boken. *harkel* (Det var inte alls pinsamt...)

Nu är det mer;
- Utflykt? Vadå utflykt? Fika med sig. Jaha....
- 7 årig förlovningsdag? Eum... Jo, jag skulle... *harkel* (igen)
- Pinkod på mitt Saab-kort? Eh...jo, kanske xxxx.. Nähä inte det. Tar ni legitimation istället? Perfekt!
- Helvetes jävla bensinkort, FUNGERA! Oj då, det där var visst stämpelkortet...

Vågar man tänka på hur det ska bli när man är 40?! Ytterligare 10 år av onödig information och pinsamma händelser som man garanterat minns, samtidigt som sonen kommer stå utanför skolan och undra var mamma tog vägen. Hon skulle ju kommit för 35 min sen.

6 som har tyckt till:

Jempa sa...

Jag tror inte det är åldern.. Jag skyller ALLT på mammahjärnan och sätter mitt hopp tills att Lia blir typ 12. Då blir jag normal igen.

clara sa...

Visst fan blir man kocko med tiden och det blir bara värre och värre. Själv kan jag citera HELA Kristina från Duvemåla men har inte en susning om var mina nycklar är.... Normalt??

Mamma sa...

Det du beskriver om minnet..."SKA" inte börja i din ålder...du har nog bara för mycket på G...ang.din brors (sparkdräkt)så kallas det inte när man är 2 år..typ...han älskade detta klädesplagg,och någon skada har han nog inte tagit..haha.. han minns nog inte den..även om det "var" hans älsklingsplagg...Kram min älskling. :-) ps:lite rättelse vill jag ge.

- sa...

Känner igen mig så vääääl, och eftersom jag är 46 nu så VET jag vad som händer efter 40. Men för att skona dig låter jag bli att berätta..

Låt oss nöja oss med att konstatera att jag har komihåglappar uppsatta på strategiska ställen OCH 3 almanackor där jag skriver upp samma saker..:/

Unknown sa...

Haha.. känner verkligen igen mig.. när man väl MÅSTE komme ihåg nåt så verkar minnet svika en med hästlängder..vi får väl se om vi har glömt av våra barn vid 40 lr om vi har nåt minne kvar..
Kram gums..

lotta sa...

Du kommer bli som oss 10 år äldre ... fullständigt senila, glömska , att vi överhuvudtaget kan ta oss ut på morgonen o veta vart vi ska är ju ett under !!
Nja... man kommer till en gräns sen blir det inte värre vare sig vilken ålder man är i.. postitlappar överallt e väldigt användbart :)