Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 19 oktober 2009

Olika sorts kvicksilver.

I en artikel i Expressen kritiserar läkaren Annika Dahlqvist "hypen" kring svininfluensa. Bl.a. säger hon att det kvicksilver som finns i vaccinet; etylkvicksilver inte är samma som de vi får i oss via maten; metylkvicksilver. Dessa påverkar kroppen på olika sätt och man tror att vaccinet kan öka risken för diabetes typ 1 och ledgångsreumatism.

5 som har tyckt till:

Unknown sa...

fy farao vad svårt det är med denna fråga..oavsett om man skall vaccinera sig lr inte så är det svårt att ens ta ställning !!

men frågan är VEM sköön skall man lyssna på !?

Ha en bra dag västgötskan..

Micke sa...

Samma läkare som hävdar att om man äter fettrik mat så är man immun mot influensan och även immun mot cancer.

Samma läkare som hävdar att mammografi och cellprovtagningar är onödiga.

Det är väl kanske inte den läkare som inger störst förtroende om jag säger så...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article5714073.ab

Elisabeth sa...

Henne kommentarer får man allt ta med en nypa salt. Men sedan är det ju inte kvicksilvret som kan orsaka diabetes utan hajoljan. Men jag tror inte på det. Eller så får jag fråga mina föräldrar vad jag fick när jag var liten eftersom jag har diabetes.

Anaiah sa...

Ja, "fettdoktorn" ja... Ja, vad jag tycker om henne låter jag vara osagt, ovanstående har förklarat kritiken mot henne på ett ypperligt sätt redan.

Sedan har vi de forskare och läkare som vet hur det fungerar som säger att etylkcicksilver inte är bioackumulativt med vår kropp och därför inte kommer tas upp. Vidare så är riskerna för gravida relativt klarlagda, proteinerna i vaccinet är för stort för att kunna passera igenom moderkakan (moderkakan gör med andra ord sitt jobb aldeles utmärkt), medan antikropparna som mammans kropp bildar förs över till fostret och skyddar det mot influensan efter födseln.

Vidare så är den lilla dos etylkvicksilver inget emot den enorma mängd metylkvicksilver vi samlar på oss bara genom att äta vanlig mat genom hela livet (oavsett om den motsvarar det dubbla i metylkvicksilverhalt) - DEN kan säkert ligga bakom en hel del av de hälsoproblem vi stöter på under livet.

Jag vet inte om just Expressen och Aftonbladet är de rätta ställena att hämta stoff kring det här från, de skriver ju i princip vad som helst bara för att få sälja lösnummer (där kan man definitivt snacka om bakomliggande ekonomiska intressen).

BERNERMORSAN sa...

Denna fettdr gör mig knäpp. Hur kan hon gå ut med alla dessa påståenden. Konstigt att just hon vet vad som orsakar typ 1 diabetes när ingen annan i världen har löst gåtan fult ut. Nobelpriset nästa eller??
Men som tidigare inlägg. Får fråga mina föräldrar vilker hur mycket kviksilver som liten då jag har diabetes