Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 8 juli 2011

Balansgången...

Jag höll på att sätta frukosten i halsen när jag läste om familjen vars barn blev omhändertagna av socialen när de sökte hjälp för sin dotters symptom och något förstorade huvud.
Socialtjänsten tolkade sjukhusjournalerna som att deras dotter hade blivit skakad/misshandlad av föräldrarna och valde då att omhänderta parets alla tre barn!

Hade någon traskat in i mitt hem och tagit alla mina barn hade jag fått PANIK! Vilken mardröm! Tänk att inte kunna göra någonting?!

Samtidigt, om man vänder på det och ser till alla fall genom åren där ingen har reagerat ALLS, kanske det inte är så svårt att förstå varför man ibland ska ta det säkra före det osäkra? Svårt balansgång det där...

6 som har tyckt till:

Villa Frejas bokblogg sa...

Ja herregud vilken skräck. Jag läste om en annan familj med liknande skede. Det är förskräckligt. Samtidigt är det lika hemskt när ingenting händer.

Anonym sa...

Det är en svår balansgång. Bra att socialen verkligen rycker ut men som inom andra fall inte kul när det händer oskyldiga

Barnens Hjältar sa...

Ja fy vilken mardröm, jag minns ju även jag när det gått för långt åt andra hållet. En kvinna i Stockholmstrakten för något år sedan eller två vars tre barn sov på bajsiga madrasser och fick ingen mat.
Såna här saker skall ju inte få hända, vare sig åt ena eller andra hållet. ha en fin fredag!

Barnens Hjältar sa...

sv: Ja hon fick den där pneumokocker idag också och hon skrek så det stod härliga till (skumt uttryck förresten).

Ang steriliseringarna så har de tydligen jämfört de olika landstingen, alltså inte privata.

kattiiiiss sa...

Ja fy fan rent ut sagt... jag hade fått införskaffa en sandsäck om det hade inträffat här.
Det är inte klokt att det händer sånt på 2000-talet. Jag trodde att "vi" var mycket mer kunniga vad gällde sådant nu...

- sa...

Det som slår mig är det där med att socialtjänster sitter och tolkar sjukhusjournaler. Det låter ju inte rätt nånstans...

Hur kan en som inte är läkarutbildad tolka journaler? Vilken jäkla godtycklig soppa det blir när socialtjänsten fattar beslut, verkar det som. Jag menar, vattenskalle, är väl ett syndrom som inte alls har nåt med misshandel att göra? Och som sagt, i andra fall, får socialen anmälan på anmälan och barn som far hemskt illa, men då gör man inget?! Vi hade ju ett fall i en grannkommun till min, förra året, där en två år gammal pojke blev misshandlad till döds av sin styvfar. Socialen hade ju fått massor med anmälningar från dagispersonal och en del andra, men man grep inte in..

Tragiskt när det blir fel, vare sig man inte ingriper eller ingriper felaktigt..