Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 9 augusti 2010

Oj, vad jag måste upplevas som skrytsam?!

Svensken skryter på facebook (?) Jantelagen hit och jantelagen dit... Om jag väljer att skriva att mina barn är bäst, att jag trivs bra på jobbet eller att helgen ute med tjejkompisarna var kanontrevlig, skryter jag då??

Är det inte fullt naturligt att vara lycklig och tacksam över positiva saker i sitt liv? Att andra dessutom skulle uppfatta sådana statusuppdatering som störande säger väl mer om dem än om mig? Jag är bara glad att de facebook-vänner jag har trivs med sitt liv! Men det kanske bara är jag... (?)DN

6 som har tyckt till:

Emma sa...

det är inte skrytsamt, tycker jag iaf =)

Suzan sa...

Absolut inget skryt utan snarare en uppmaning till andra att också vara tacksamma och lyckliga =)

Alexandra sa...

Jo du bara skryter hela tiden ;) Men rackarns då gör ju jag det med... PASS

Anneli sa...

Jag läser hellre statusuppdateringar om "skryt" än folks depp-meddelanden som alltid försöker vara lite mysko eller inklistrade massmeddelanden om "min mamma är bäst" eller "kopiera detta om du känner nån som dött i cancer" och liknande..

:)

Om andra uppfattar ens positiva och glada meddelanden som skryt är det ju deras problem :)

Västgötskan sa...

Anneli:
Exakt. Klart alla kan ha en dålig dag, men att läsa dag ut och dag in hur dåligt någon mår, eller hur tråkiga saker bara händer dem. Då kräks man ju! :-P

Anneli sa...

Värst är det när de försöker vara mysko och skriver tex: "Är du nöjd nu, när du tryckt ner mig i skorna..detta förlåter jag aldrig". Och då skriver alla förstås "vad har hänt" eller "gumman..ring om du..." osv. Och då svarar ALLTID folk "Tar det inte här, jag ringer dig sen." Varför då öht skriva nåt om man inte kan skriva ut det på nätet? För att verka intressant? För att skapa sympati och många svar? Nej tacka vet jag folks vackra semesterbilder och när de berättar om trevliga och roliga saker som hänt. Fast det är KLART att man måste få skriva om man mår dåligt - också. Men fenomenet att skriva hemlighetsfulla statusuppdateringar irriterar mig en del ;)