Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 9 augusti 2010

Mer resurser till extralärare och högre "tröskel"!

Valfläsken börjar spåra ur...
Jan Björklund kom häromdagen med den "briljanta" idén att föräldrar till bråkiga elever ska sitta med längst bak i klassrummet. I sitt tal sa han:
"– Jag är rätt övertygad om att Kalle som spelar Allan och ska vara cool i klassrummet kommer att uppföra sig betydligt bättre om mamma eller pappa sitter på en stol längst bak i klassrummet."

Han menar även att föräldern under tiden ska få ersättning för förlorad inkomst.

Sen när blev det förälderns ansvar att uppfostra barnen även under skoltid? Om man tycker det är ekonomiskt försvarbart att betala ut förlorad inkomst till föräldrar som sitter med, varför inte investera dessa pengar i en extralärare istället??

Jag är övertygad om att det hela (delvis) beror på att många av dagens lärare är för mesiga. Detta ihop med stora klasser och det faktum att lärarna inte ens får ta en elev i armen (!) resulterar i bristen på respekt.

När jag gick på högstadiet kunde man med lätthet urskilja de respektingivande lärarna bland de övriga. T.o.m. de stökigaste killarna i klassen satt som små ljus på vissa lektioner och fick nästintill enbart godkänt i dessa (!)

0 som har tyckt till: