Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 30 augusti 2010

Vatten på min kvarn!

Alla som känner mig vet att jag är jätte-, "bauta"-, anti- emot mediciner och tabletter i alla former (OBS! Om man inte måste ta dem förstås!)

För rätt många år sen låg jag på sjukhus en kortare tid och fick tabletter som i sig gav vissa biverkningar. För att dämpa dessa biverkningar fick jag en andra tablett och för att dämpa de biverkningarna (illamående) ville de ge mig en tredje...?!
Då röt jag bestämt nej och sa att de fick hämta en hink istället. Sköterskan tittade frågande på mig, som om jag vore från en annan planet... Så jag kan bara dra slutsatsen att önskemålet inte var särskilt vanligt?

Jag är t.o.m. sån att jag hellre genomlider lite halsfluss, feber och huvudvärk "i onödan" (enligt andra) än att knapra piller.

Idag läste jag att man (återigen) kommit fram till att receptfria tabletter, bl.a. Ipren ger ökad risk för stroke och infarkt. Tror ni att jag fick vatten på min kvarn? (Ja, jag VET att det förmodligen är i större doser). Men jag är mer övertygad än någonsin att kroppen klarar sig bättre på egen hand.

2 som har tyckt till:

Örjan sa...

Det bästa är väl att rida ut förkylningar och annat utan att hela tiden stoppa i sig mediciner. Kroppens imunförsvar byggs upp och man får lindrigare symtom nästa gång. Men nu när receptfria mediciner praktiskt taget kan köpas var som helst så har ju försäljningen stigit. Försäljningen av receptfria varor utanför apotek har ökat från 119,3 miljoner kronor under första kvartalet till 137,4 miljoner under andra kvartalet. Så snart kommer väl en utredning att visa att många har blivit tablettberoende, men det kunde ju vi dödliga räkna ut redan innan monopolet släpptes.

Mollamaja sa...

Kunde inte ha sagt det bättre själ. Håller HELT med dig. Piller är oftast ett sätt att skjuta bort symptomen och tvinga bort sjukdomen, istället för att låta febern bränna bort den på naturligt sätt. Piller undertrycker bara problemet, varför också de som knaprar i sig alla pillren blir sjuk om och om igen.