Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 25 februari 2010

De har ju hela helgen på sig!

Sonens dagisfröken ringde nyss och sa att alla förskolor i kommunen har stängt imorgon, för snöröjning av tak. Följande funderingar dök då upp:

1. Jag är väääldigt tveksam till att de ska hinna snöröja alla tak på en dag! I believe it when I see it!

2. Varför panikskotta nu när blötsnön kommer, istället för att ha PLANERAT (fast kommuner kan inte vet vad det ordet betyder) och gjort detta för längesen?!

3. Lustigt att kommunen förutsätter att alla föräldrar kan vara hemma med en dags varsel! Dessutom med semester, komp, föräldrapenning eller obetald ledighet. Eftersom stängt dagis inte ger en rätt till TFP/VAB.

Jävlar-i-mig om de har stängt på måndag också. Bäst för dem själva att de kör hårt. De har ju hela helgen på sig!

7 som har tyckt till:

Katarina sa...

De kommer INTE att fixa det på en hel helg. Jag o Krille har jobbat i Vårgårda från söndag natt och de är LÅNGT ifrån klara med ALLA skolor/förskolor. Så jag säger som du LYCKA TILL.

Jempa sa...

Finner också det där intressant, hur dom tar sig friheten att bara stänga lite när dom känner för det.. Alla chefer är inte så jätteförstående..

Var tvungen att svara på din kommentar om mobilen, för jag vet inte om du eller jag missförstod, så du kan väl gå in och kolla när du har tid :)

Gammalfjortis sa...

Jag har försökt men det kliar inte! På dig då?
:-D

BERNERMORSAN sa...

Jag tycker det låter helt sjukt att man får ha så kort varsel.... Föräldar har ju faktiskt jobb där man kan ha saker planrerade. Jag hade blivit GALEN. Måste de inte skaffa ersättnings barnpassning. ett dagis i taget så får barnen flyttas emellan.......... På sonens skola skottade de taken och stängde av delar av skolgården under en dag.
Å varför inte göra all skottning på kvällar helger?? Kommunen bör ersätta alla föräldrar för förlorad inkomst föräldrarledighet ska ju sökas 2mån innan........
Ojoj nu blev jag visst upprörd =)

Karin sa...

Ja riktigt dåligt och ett typiskt kommunalt sätt att spara pengar. Helg = ob!

Kram Karin

Elisabeth sa...

Kan bara hålla med dig!

katta sa...

hoppas med att dom hinner...
kirran ska in och jobba hela helgen för att skotta tak, sa till honom att ta vårat dagis först ;-) men dom hade inte det taket tyvärr...

tror ju inte heller dom hinner för det är ju inte bara skolor/dagis tak som ska skottas utan en massa affärer, vårdcentralen sjukhus osv...