Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 19 maj 2012

90 bast and still going strong!

Vi var nere på (stan orten, byn) hålan en sväng idag.
Efter att ha fått gjort lite ärenden bestämde vi oss för att äta lunch på ett av stans hålans alla caféer. Sagt och gjort. Vi hamnade jämte ett bord med tre tanter, varav den ena ljudligt (och förmodligen omedvetet) meddelade alla inne på caféet att hon fyllt 90 år. (De övriga var nog i samma ålder).

Jag kunde inte låta bli att höra lite av deras diskussioner:
"- Mina barn gillar inte när jag skämtar med dem. Vad är det med ungdomar nu för tiden?!"
"- De tycker inte att man ska åka någonstans. När jag åkte hurtigrutten nu för ett tag sen så tyckte de att det var bortkastat!"


Och så höll det på... Efter ett tag började de prata med oss lite grann och (försökte) prata med barnen. Mellansonen tittade på dessa tre, vithåriga, jätteskrynkliga tanter med nästintill panik i blicken. "Jag vill härifrån nuuuuu" , såg det ut som att han tänkte. Hihi!

Själv blev jag sååå impad! Jag vill också vara en riktig kruttant som åker hurtigrutten, äter ute och som fullständigt skiter i vad mina barn tycker och tänker att jag ska göra i den åldern! Det är väl jättehärligt att man kan göra sånt så länge man är pigg?? Gnälliga, egoistiska (?) ungar... Skärpning! :-P

13 som har tyckt till:

Malla sa...

åh, jag älskar kruttanter och ska lätt bli en sån själv! :D

Unknown sa...

Låter som min mormor, 88. Hon och väninnan, Gullan, far och flyger världen över, hon hänger med i samma tempo som ungarna på Liseberg men nu har hon fått order från läkaren att ta det lite lugnt och inte träna aerobics mer än 3(!) dagar i veckan. ;-) Morfar, 89, är inte lång efter men han har lugnat sig lite sedan han slutade jobba för fyra år sedan.

Kram

Unknown sa...

Sv. Jodå, här behövs det faktiskt bullätarhjälp, vi får ofta slänga fikabröd för att det blivit för gammalt. Har ni vägarna förbi får ni gärna göra en insats ;-)

h sa...

Härligt! Ger hopp om livet liksom...det slutar inte bara för att man blir gammal. :)

Dumma ungar som inte unnar de äldre Hurtigrutten. Å andra sidan är väl en 90årings barn inte så unga heller. ;)

Västgötskan sa...

Helena:
Där har du en poäng. De kanske är 60+:are som är bittra för att de inte har samma "go" själva? ;-)

Elle sa...

Jag är stolt över min farmor som i år ska bli 90 och fortfarande bor ensam hemma. Lite problem med benen men helt klar i huvudet. Om jag blir som hon har jag tur.

ulrica sa...

Håller med dig!! Förhoppningsvis så orkar man göra massa spänande saker innan man faller död ner. Härligt ju! Kram på dig!!

Milla sa...

Underbart och visst vill man bli så gammal om man får vara frisk. Ha det gott! Kram

Anonym sa...

Tack för att du delar med dig, det är så underbart med kruttanter :D

kram

Fia sa...

Så underbara!

kattiiiiss sa...

Haha härliga tre små gummor!
Vi är väl kanske nästa gerneration kruttanter ;-)

Kram K

Freedomtravel sa...

Härligt! Man slutar ju leva först när man ger upp.

Duktiga Tjejen sa...

EXAKT! Min mormor fyller 90 bast i sommar och ska fira med en tripp till Barcelona. I somras var hons om bekant med till San Francisco på bröllop osv. Hon kör bil än (men det är jag något tveksam till), är alltid uppbokad och njuuuter av livet. I love it!