Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 22 oktober 2010

Snökaos i Stockholm (igen).

I Nacka, Värmdö och Tyresö har man ställt in i stort sett alla busslinjer pga snökaos.
"– Det är fortfarande ett besvärligt läge i Nacka och Värmdö. Ansvariga har inte hunnit röja bort snön. På vissa ställen är det en decimeter snö, säger Marie Adolfsson vid SL:s presstjänst till Aftonbladet."

Oj oj oj då! En helt decimeter...
Sen kanske inte allt ska skyllas på snöröjningen. Kan det vara så att SL inte bytt till vinterdäck måntro...?

5 som har tyckt till:

Anaiah sa...

Det är väl inte så vanligt att det kommer snö i oktober redan så att det blir kaos av diverse orsaker är ju inte så himla konstigt :)

Västgötskan sa...

Fast jag tycker det ÄR konstigt. Att det sker olyckor pga t.ex. sommardäck är kanske inte så konstigt egentligen, men när man märker att människor (TROTS sommardäck) kör i 100 km/h en kall oktobermorgon så undrar man hur puckade en del är... Varför inte anpassa körsättet efter väder. Om det nu kommer snö i oktober, kanske man inte ska köra som vanligt? :-P

- sa...

En del tycks inte kunna göra kopplingen "det är snö på vägen=halt=man borde sakta ner farten". Så enkelt är det..

Bussarna verkar vara av en klenare kaliber också än förr då de gick att köra i vilka väder som helst. Förra året ställde de in varenda buss en eftermiddag utan förvarning, då det var lite extra halt ute och väldigt kallt. De verkar ungefär lika klena som SJ:s rälsar, tåg och datasystem..

Anaiah sa...

Nä det är sant! Nu när vi åkte buss till ica maxi såg vi polisbilar som stod i rondellerna för att folk inte skulle våga köra så fort och på bussen hörde man chaufförens högtalare med utrop från busscentralen där de uppmanade till att hålla tungan rätt i mun och tillämpa stor försiktighet. Här har det ju töat under dagen så det var glashalt ute nu när det började frysa på igen.

Anonym sa...

Bussar över 3,5 ton behöver inte vinterdäck så SL lär inte byta något. Däremot så krävs ett mönsterdjup på minst 5mm under vintern (gäller bussar då). Vid undersökningar så har man kommit fram till att
de samhällsekonomiska vinsterna inte är tillräckligt stora med vinterdäck på bussar. I några andra undersökningar så ska man ha kommit fram till att det inte spelar något roll om man kör med vinterdäck eller ej. Kolla in google. :)