Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 31 oktober 2010

Hönsmammor och curlingpappor...

Nu används ord som "oacceptabelt" och "ramaski" igen. En lågstadieskola har använt sig av "straff" som t.ex. städning när eleverna har använt svordomar.
Nu kan jag väl i och för sig tycka att just svordomar som "jävlar, fan" osv inte är straff nog att städa en toalett? Var lär sig barnen att svära? Oftast av föräldrar och andra vuxna, kanske t.o.m. lärarna...

Jag tycker däremot att vi generellt sett lever i ett alldeles för mesigt samhälle! Det handlar naturligtvis inte om att vi ska rappa till barnen med linjaler över fingrarna som man gjorde för 60 år sen. Däremot ska det finnas tydliga gränser och regler över vad som är ok och inte!
Sen kan man ju ha åsikter om att uppfostran, i första hand, ska ske av föräldrarna och inte av skolan. Samtidigt kvarstår faktum; det är där våra barn tillbringar större delen av sina dagar.

Skulle någon av mina söner i framtiden bli tvungna att städa en toalett för att han har kallat en annan elev för "hora" (Pass dig!) så tror jag att han överlever det! Varför ska alla hönsmammor och curlingpappor alltid skrika sig hesa över att det är såååå synd om deras "oskyldiga" barn?

Men när elever attackerar lärare med stolar i högsta hugg och kallar det "självförsvar" (!) men läraren själv blir anmäld för misshandel om de tar ut eleven hållandes i armen, är något fullständigt, jävla fel! (Ja, där kom svordomen. Bäst jag går och städer lite...)Ab

1 som har tyckt till:

Dani sa...

Jag tycker du borde ta och läsa min blogg, och tänka efter lite. Det är så lätt att skrika "mesig" vilket är betydligt vanligare än att faktiskt förstå och känna solidaritet med de som behöver det.
http://politiskabetraktelser.blogspot.com/2010/10/institutionernas-haveri-om-skolan.html