Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 29 oktober 2010

Varför trängas med alla hysteriska "lov-föräldrar"?

Samtidigt som jag kan få lite ångest vid skollov så förstår jag inte riktigt hysterin som många föräldrar får. Det "måste" vara ledighet och aktiviteter och allra helst en sol- eller skidresa! Är det inte på det 10 veckor långa sommarlovet är det novemberlov, jullov, sportlov eller påsklov. Dessutom är det ju inte särskilt ovanligt med studiedagar. Konstigt nog (!) ofta direkt EFTER ett lov. Hur tänker pedagogerna där??

Jag är hemskt ledsen om 5 veckors semester + lite flextid och komp gör att jag uppfattas till en sämre förälder. Hur är tanken att man ska ha möjlighet att vara ledig alla dessa lovdagar? Jag har inte dåligt samvete över detta, för jag vet att de har kanonlärare!
Sonen är kommande vecka ledig "endast" onsdag (då jag normalt är föräldraledig) samt att sambon är hemma med barnen på tisdagen, för då har de stängt för studiedag. (På ett lov, hör och häpna!)

Aktiviteter i simhallen, djurparken, ishallen och biblioteket kan man väl göra vilken dag/helg som helst? Varför ska man trängas med alla hysteriska "lov-föräldrar" under kommande 7 dagar?Ab
, Ab

2 som har tyckt till:

Anonym sa...

Är inte pedagogerna som bestämmer när studiedagarna skall vara. Det gör först och främst rektorn....

Dessutom har inte lärare "ledigt" lika länge som eleverna. På höstlovet har man kanske 1 - 2 dagar då man inte behöver vara på sin arbetsplats. Övrig tid handlar om kompetensutveckling, pappersarbete som blivit liggande. Samtal med diverse andra om elevers hälsa, psykisk såväl som fysisk.

Givetvis finns det även inom lärarkåren de som bara glider med, men dem är lätträknade..


//Jocke

Västgötskan sa...

Jocke:
Jag vet att pedagogerna inte har lika långa lov som eleverna. :-)
Det var mest en liten parantes. Huvudfrågan var varför alla föräldrar känner ångest och press att vara lediga alla lov och dessutom resa eller "underhålla" barnen VARJE dag?