Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 22 oktober 2010

Råd...

Potträningen hemma går fortfarande kanon vad gäller kisseriet! Det är otroligt sällan det händer en olycka. När det är "nr 2" på gång vill han dock ha blöja (alt. bajsar i kalsongerna...)

Häromdagen kom vi överens med dagisfröknarna att testa även där. Vi hade med oss tre ombyten första dagen och han var "nykissad" när han kom dit på morgonen.

När sambon hämtade honom hade han kissat ner sig EN gång, men sen vägrat gå på toa mer, så de tog på honom blöja igen. Jag vet inte riktigt hur man ska göra? Ska man bara inse att han inte är redo att kissa på toa på dagis...? Eller är det bara något han har "fått för sig" och som kanske går över om man insisterar på att de inte tar på blöjan även om han "vägrar"...?

2 som har tyckt till:

Tessan sa...

Det sista han behöver är en massa misslyckanden. Kör på hemma över helgen och kanske lite i veckan och prova på förskolan sen igen. Tycker inte att de ska sätta på blöjan bara för att det har hänt en enda olycka och att han sen vägrar kissa. Han kanske inte behövde kissa när de tyckte att han skulle göra det? Och det är ju därför ni lägger dit extrakläder... om han råkar kissa på sig. Nån gång måste man ju börja, men blir det för många misslyckanden kan man alltid bromsa lite.

- sa...

Håller med Tessan. Det går så lätt troll i sånt här, om man gör stor "affär" av det. Jag tycker han är duktig som klarar av att vara torr hemma...på dagis blir det liksom en annan femma, med alla barn och fröknarna som ska hålla reda på dem..blir lätt lite fel då. Jag har erfarenhet av det..med en unge som tog lång tid på sig att bli helt torr och vi försökte med "kiss-skola" och "kiss-dagbok" och fan vet allt. Idiotiskt, inser jag nu så här i efterhand...:/ Och så himla bråttom är det ju egentligen inte...