Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 2 oktober 2010

Varför försöker människor rättfärdiga...

Alla facebook-inlägg som dök upp efter valet för att på något sätt försöka rättfärdiga det faktum att vissa röstat på SD tycks fortfarande florera... Idag läste jag ett där man hänvisade till att svenska flaggan, nationalsången, gb-glassar och annat upplevs som rasistiskt i Sverige. Enda anledningen till det är ju att vi har (liksom politikerna) försöka tiga ihjäl rasism och LÅTIT de riktiga rasisterna sätta sitt "märke" på t.ex. den svenska flaggan!

Läser man på SD hemsida upptäcker man (utöver det faktum att hela integrations- och brottspolitiken handlar om att mer eller mindre stoppa invandringen) att även deras skolpolitik (?!) handlar om människor av annat ursprung.
"Ett avskaffande av den skattefinansierade modersmålsundervisningen. Modersmålsundervisningen bidrar till att underminera den gemensamma identiteten i samhället och den pedagogiska nyttan med verksamheten står inte i rimlig proportion till dess kostnader".

Helt galet att varenda politisk fråga kan vändas till något främlingsfientligt...?!

1 som har tyckt till:

Anonym sa...

Håller helt med. Sen funderar jag lite på det här med att SD kom in i riksdagen... Jag gillar inte partiets politik, men över 4% av svenska folket gör det...

Skall då dessa 4% inte räknas sen? Är det demokrati? Är det inte bättre att låta dem säga vad de tycker/göra bort sig och sen låta dem åka ut nästa val? Känns som om de görs till martyrer, vilket bara gynnar SD.

Undra hur mycket skit jag kommer få för den kommentaren? ;-)

/E