Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 27 oktober 2010

Ett inslag med bultpistolen och miss, tack.

Det visades ett inslag på Rapport igår angående kaninslakt. De visade ett lagligt sätt (bultpistol) och ett olagligt sätt (klubbade ihjäl den). Jag ska erkänna att jag tyckte det var aningens obehagligt, men mestadels för att man inte är van att se det över huvudtaget. Tjafset om att: "Tål man inte att se djur dödas, ska man inte äta kött" köper jag inte för fem öre! Det handlar ju om erfarenhet/vana.


Däremot förstår jag inte ramaskriet över just klubbningen...? Med bultpistol ska måste du träffa den jordnötsstora hjärnan EXAKT för att kaninen ska dö. Det räcker att den rycker till så missar man! Medan klubbning tar max 1-2 sekunder varje gång? Vilket är mest humant?Ab,

1 som har tyckt till:

- sa...

Löjligt...

Huvudsaken är ju att det går snabbt och smärtfritt, sen är det väl egalt vilken metod man använder...tror inte NÅN hade reagerat om det hade visats hur man klubbar ihjäl en äcklig giftorm tex..

Men nu är det ju så, att gullig, eller inte gullig, så ska djuren slaktas för att vi ska få äta. I mina ögon inte märkvärdigt..eller grymt..

Och nej, det innbär ju såklart inte att JAG skulle klara av att slakta ett djur, eller ens se på. Eftersom jag är ovan. Men måste man för att överleva, skulle jag säkert stålsätta mig. Tror jag..;)