Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 12 november 2012

Solsidan, problem nr 1.

Jag missade solsidan igår.
Men efter alla (och det var många!) statusuppdatering om hur bra avsnittet hade varit, var jag tvungen att gå in på hemsidan och kolla. Mycket känsliga och klockrena (!) frågor måste jag säga:

I-landsproblem Nr.1. Alla på facebook är nästintill så lyckliga att de nästan skulle behöva äta piller för att bli liiiite deprimerade...!!
Det enda vi gör dagarna i ända är att baka med barnen, umgås med våra FANTASTISKA sambos/män, äter långkok, nyttig husmanskost och sallad i mängder. Perfekt, perfekt, perfekt!


Som en liten parantes måste jag säga att det faktiskt finns två helt andra (fast lika irriterande) sidor av detta också:

* De som nästan ALLTID gnäller och skriver att livet är skit! Internet krånglar. Barnen skriker. De får aldrig sova. Bilen krånglar. Och ja, jag vet inte allt... Menar de på allvar att det ALDRIG händer något roligt i livet??

* De som aldrig skriver något alls. Varför är man medlem i ett SOCIALT nätverk om man aldrig är social....??16 som har tyckt till:

Petra sa...

Det var ett galet bra avsnitt.
Du satte huvudet på spiken med din parantes.

Åsa sa...

Hahaha! Vilken typ är jag?

Anonym sa...

Våga vägra Solsidan. ;-)
Alla tre sorter av Facebook-människor är lika irriterande, håller med dig. ;-)

Kramiz Emma

Villa Frejas bokblogg sa...

Kanske för att läsa om alla andras lyckliga, alternativt skittråkiga liv ;)
Kram.

Nett sa...

Har inte sett ett avsnitt av säsongens solsida men jag skall :) Visst är det tråkigt att bara få se negativitet inne på ett socialt nätverk.

Mallan sa...

För att snoka i andras sociala liv? ;-) Jag skriver bara ibland, jag har ju bloggen!

Nettan sa...

Har inte sett Solsidan.
Angående facebook så kan jag bara hålla med. Jag har dock ingen aning om jag råkar hamna i en av facken själv men jag tror jag är en riktigt gott och blandat :-). / Nettan

Unknown sa...

Det är nog mest uppdateringslänkar från blogg och instagram som hamnar på FB och en och annan incheckning när vi är på något trevligt ställe. Vet inte vilken av kategorierna jag hamnar i, beror kanske lite på dagsformen... ;-)

Kram

Eva sa...

Hahahahah, tror jag måste kolla det. Har fastnat i andra program vid samma tid..

kram

Nina sa...

haha, jag kollar iofs inte på Solsidan men gillar ditt inlägg! Jag tycker ändå att de som är glada och framhäver sin lycka förgyller fb mer än de som alltid klagar, och ja, de som aldrig skriver någonting, de märker man ju inte ens av! Fast de som anser sig vara rediga och värda en guldmedalj för att de varit och handlat, de stör jag mig på, hur tror de att alla andra gör??...det har jag skrivit ett inlägg om så det måste jag liksom stå fast vid! =) kram!

Joanna Björkqvist sa...

Haha! Bra fråga den där sista!

Och om sanningen ska fram är det väl inte så värst socialt att bara babbla på om sitt heller...? Oavsett om man är sjukt positiv eller galet negativ.

Kram!

Anneli Stålberg sa...

Intressant! Jag har spelat in Solsidan och ser nu väldigt mycket fram emot att se det.

Susjos sa...

Man kan säga mycket om Facebook , men jag gillart !

KaosJenny sa...

Ha Ha... Har inte sett Solsidan av en massa anledningar, bland annat att jag knappt er tv alls...
Håller helt med om de tre olika facebook kategorierna. Man blir lite beklämd av alla utom de som aldrig uppdaterar... Men de finns i vanliga livet också samma sorter, nästan så att man blir full i skratt ibland :-). Kram

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma sa...

Då är jag nog rätt tråkig på facebook och man kan undra varför jag har det då jag nästan aldrig skriver där själv ;-) Men läser andras uppdateringar och så använder jag min egna för att gilla till tävlingar och dela. Det är för det sista jag har kvar facebook annars hade jag nog tagit bort det.

Nyckelpigan sa...

Håller helt med! Jag har vissa som ALLTID är sjuka/mår dåligt.. Herre man kan inte må så dåligt jämt! Sök hjälp lixom.. Sedan har vi dem som gnäller - står inte ut med tugget.. Bläää
Tur Facebook har dig & mig hahaha