Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 19 december 2008

Kan man skylla ALLT på försäkringskassan..?

Missförstå mig inte! Jag vill absolut inte förringa dem som har haft problem med Försäkringskassan! Men jag blir ändå lite fundersam när jag hör sånt här:

"De har tvingats låna pengar av familj och vänner, som de ännu inte kunnat betala tillbaka". Men när de väl FICK pengar från FK så antar jag att de fick hela klumpsumman (?) Dvs för alla månader "bakåt" i tiden?

Hur menar de då att de skulle klarat sig på dessa pengar, även om de hade fått ut pengarna i tid, månad för månad..? Har de inte kunnat betala av de skulder de skaffat sig under tiden när de väl fick pengarna, så har de antingen inte fått "alla pengar", eller också hade de väl helt enkelt, mer utgifter än inkomster...?!

4 som har tyckt till:

Alexandra sa...

Julen blir vad man gör den till. Att ha varandra kan vara julklapp nog. Och att hitta på ngt som är gratis tillsammans går ju faktiskt.

Västgötskan sa...

Så sant.

Anonym sa...

Där har du rätt.
Jag var utan underhållsstöd länge, men nu när jag väl fick pengar, så fick jag retroaktivt. Självklart måste ju de också fått det?

Anonym sa...

ja, man kan ju hoppas..men trro de mande att med inkasso komemr extra utgifter, och mala är tyvärr inte rika. En utgift mer än normalt, kan vaar förödande för vissa.
Och har man fått låna för flera månader, så tar dte tid att betala tillbaka.