Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 8 december 2008

Det är ju för f-n barnmisshandel!

Man får ofta höra: "- Nej, men det här är något hon/han (barnet) själva vill!" och så får man ett falskt leende från föräldern.

När det gäller fotboll, dans, balett, gitarrlektioner och andra "harmlösa" aktiviteter, så "fine". Det är kanske inte HELA världen om barnet själv egentligen inte vill vara där..

Men när det kommer till skönhetstävlingarna i USA så finns det inga ursäkter! Mammorna som tvingar sina X antal månaders (?!) bebisar och barn att ställa upp, bli sminkade, stylade, hota med stryk osv borde få fängelse! Allvarligt. Sen när blev psykisk misshandel, hot och tvång något lagligt? :-O

Har sett dokumentärer där mammorna lovar dyrt och heligt att deras (ofta) flickor verkligen vill detta; bli gymnast, cheer-leader m.m. Är barnet då 10-12 år så kan man KANSKE (men med viss tvekan) köpa det.

Men att försöka övertyga oss om att en BEBIS vill bli uppstylad och bedömd på sitt utseende, är som att försöka få oss att tro att man testar kärnvapen i fredliga syften...

Idioti, skandal och helt j-la sinnessjukt är vad det är! Föräldrarna borde anmälas. Och domarna är inte bättre. Hur kan man bedömma en sån tävling och intala sig själv att det är etiskt och moraliskt acceptabelt...?!

1 som har tyckt till:

Anonym sa...

Håller helt klart med dig...Barnmisshandel. Det är barnen själv som ska få välja..Å välja idrott eller aktivitet gör man inte förrän man är ca 5 år. Å om inte senare tom.