Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 9 november 2010

Ung & Bortskämd borde döpas om!

Om vi ska fortsätta på ämnet; "Ung & Bortskämd" borde döpas om till "Gammal och korkad". Ska man hårddra det är det ju inte barnens fel att de blir som de blir! Jag, liksom många andra som såg premiäravsnittet igår förfärades nog minst lika mycket över föräldrarna.

Jag ska väl erkänna att framför allt min kära far har varit rätt bra på att curla, t.ex. vad gäller att skjutsa mig till stallet 5 dagar/vecka, hämta mig och min cykel vid skolan när jag, mitt i vintern, inte orkade cykla hem...

Men det är skillnad på att curla och curla! Inte tusan är det på något sätt NORMALT för en förälder att först köpa en lägenhet till sitt barn för att sedan komma dit och laga mat, städa och ta med sig smutstvätt hem för att tvätta...?! Eller för att citera en pappa som mer än gärna verkade låna ut sitt kreditkort:
"- Vill hon köpa en jacka. Eller två. Eller tre, så är det fritt fram..." (VA?!)

Det är (först och främst) inte ungdomarna som behöver ett "wakeup-call" utan föräldrarna!Ab, Ab

6 som har tyckt till:

Lina sa...

Jo jag curlar faktiskt men på ett bra sätt...ehhh...ja!

Tvätten ligger jag efter med ibland men va fan. Det finns ju ICA kassar. ;)

Katarina sa...

Jag såg på det oxå.
Jag blev arg som sagt vad på föräldrarna hur de skapade sina barn.
Att de inte behövde känna på verkligheten.
Tyvärr möter jag på dem ofta och få stå o disskutera med dem hur man beter sig på krogen med ANDRA människor.
Men det är som du säger, dessa barn var ju helt o hållet föräldranas fel.

Anneli sa...

Håller med dig fullständigt. Ungarna växer upp till olidliga och bortskämda människor som inte lärt sig att uppskatta saker och tar det för givet och inte har de lärt sig hur man sköter ett hem eller ett jobb, passa tider, eller sköta ekonomin..antar att dessa kommer sitta i sina lyor med sina kreditkortsskulder sen och medverka i Skuldfällan?!

Jag tycker synd om dem på nåt vis, de har inte fått uppleva njutningen i att vänta och spara och kämpa och tillfredsställelsen när man sen får uppleva det man längtat efter..

Stötta sin barn ska man ju göra i alla lägen - självklart. Men det skillnad på det och på att inte uppfostra dem till ansvarsfulla människor.

(fast jag KAN inte låta bli att undra hur vinklat detta program är och hur verkligheten ser ut, detta sagt utan att jag sett programmet)

sara sa...

Känns som om det är föräldrarna i första hand som lever ett wannabe-liv.

Ma sa...

Alldeles rätt att det är föräldrarna som behöver "wakeup call". De är nog några som kan behövas tas om hand. Hur de kunnat uppfostra sin barn på detta vis?...

oumberligating sa...

Håller med, vilken "sorglig samling" gamla och trötta föräldrar!
Ett tag sedan jag var här nu....har suttit och läst ikapp och det tog sin lilla tid....du vet väl att du "regerar"!
Härliga inlägg som vanligt....har jobbat 55 timmars veckor nu sista tiden så jag har interiktigt hunnit med att sköta mina älskade bloggar!
Ha en fin Helg!

Kram ifrån Peter!