Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 26 november 2010

Tydligen ska vi bli scientologer allihopa.

Personalen på Skövdes förlossning fick nog och lät göra en bullermätning på arbetsplatsen. Det visade sig att födande kvinnors skrik överskred det gränsvärde som är tillåtet på en arbetsplats. Rådet att använda hörselskydd föll inte i god jord hos vissa. En barnsjuksköterska tyckte att:

"– Är det helt orimligt att kräva att vuxna människor ska kunna behärska sig, även om de ligger i förlossningsplågor? Som vuxen kan man väl ändå tygla sig även om man föder barn. Det finns ju andra strategier än att gallskrika, tycker hon och föreslår att de ska bita sig i läppen och tänka att det går över."

Man hoppas ju verkligen att citatet är påhittat?! Alla har väl hört talas om det faktum att Tom Cruise fru inte fick skrika under sin förlossning pga att det gick emot scientologernas tro. Har de etablerat en liten rörelse i Skövde måntro?

Föda barn gör ont! Punkt slut! Vill man inte jobba i en miljö med höga ljud kanske man ska tänka om och börja jobba på ett spa exempelvis...Ab, SR

2 som har tyckt till:

Anaiah sa...

Hahaha! Priceless!

Anonym sa...

Say whuuuut? Har kvinnan i fråga fött barn själv? Sen kan man ju tycka att om man har känslig hörsel, hrm, kanske man ska tänka över sitt yrkesval?