Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 15 juli 2010

Vad är grejen med havsbad?

Jag förstår inte denna hysteri med havsbad. Visst, bada i havet funkar och det kan vara trevligt att komma iväg en bit hemifrån. Men allvarligt talat; torr hud, trassligt hår och (ofta en massa) äckliga maneter.

Är det egentligen något att föredra framför ett dopp i en vanlig hederlig insjö? Vad tycker ni?

11 som har tyckt till:

Tessan sa...

Alla gånger HAVET! Skulle aldrig kunna bosätta mig i inlandet just pga det. Var på Gotland en gång och bodde vid en sjö som vi badade i. Jättemysigt, men kvällen då vi körde till havet och tog ett kvällsdopp i vågorna slog allt.
Var på solsemester i Ungern en gång där man badar i en jätte-jättesjö. En underbar semester, men jag saknade det salta havet mycket.
Jag litar inte på insjöar helt enkelt. Vem vet vad som krälar där under den sunkiga botten och jag är livrädd för gammelgäddan som jag VET lurar i vassen under bryggan. Jag bara vet det.

Tove Kungsholmen sa...

Havet är friskt, fräscht och luktar gott. Insjöar är bruna små pölar som är alldeles för varma och i bästa fall inte luktar nåt. I sämsta fall luktar de illa.

Ja, du såg nog hur folk tyckte hos mig: http://snovas.blogspot.com/2010/07/ta-mig-till-havet.html

Jempa sa...

Jag anser tyvärr att i en insjö så måste det nästan vara mer kiss än vanligt vatten, eftersom det verkar som att alla kissar i vattnet, och i en sjö spolas det liksom inte bort..

katta sa...

Håller med dig...dessutom måste man även hålla koll på all äcklig tång så man inte fasnar i den!

bättre med en sjö!

Mollamaja sa...

Åh, äntligen en som "fattar läget"! Jag bor ju praktiskt taget mitt i Östersjön, d.v.s. är omgiven av havet och visst är det fint, men absolut INGENTING går upp mot en härlig somrig sötvattens insjö om man frågar mig.Noterade dessutom under min semestervecka på fastlandet att håret blir så fint i sådant vatten. (nu snmackar vi om en som inte har mycket till hår och det lilla som finns är några risiga frasiga testar)

Anonym sa...

Havet är salt stort och fräscht, sjöar är stillastående, sumpiga och ofräscha.

Plus att det är skönare att bada i saltvatten.

Robert sa...

Det ar det samsta har borta. Solningsmojligheter i parkerna ar fantastiska men det finns ju ingenstans att svalka sig, sa efter en dag i solen ar man helt knockad.

Freedomtravel sa...

Oj, det kanske beror på vad man är van vid? Sjöar har jag nog nästan aldrig badat i... däremot har jag växt upp vid havet...
Jag tycker att havsvattnet känns friskt och det är härligt att blicka ut över havet. I Polen hittade vi en långgrund sandstrand med så varmt vatten att man kunde ligga där i det grunda vattnet i timmar... härligt!
Men det finns säkert fina sjöar också, det är bara inget jag är van vid...

Mikaela H B sa...

Det är väl en extra känsla av sommar antar jag. Romantiska tankar och lättare för folk att guppa runt på sitt fett pga saltet.

LillaJag sa...

Havet där en massa fartyg tömmer sina tankar, där många fartyg med mera med diverse innehåll ligger på botten, där mängder av människor åker till botten varje år och kanske flyter upp så småning om..., där festerna vid bryggor och hamnar allt för ofta innehåller diverse spya, piss och annat i vattnet, där giftalgerna stortrivs.
Låter väl fräscht och trevligt... :-D
Eller varför inte fråga mexikanerna vad de tycker om havet.... Lite svart och klibbigt skulle jag tro att de svarar just nu...
Nej inget går upp emot en lite orörd skogstjärn. Det är livet på en pinne det. :-D

- sa...

För oss som bor i en kvalmig stad med endast ett bad mitt i stan som består av en bassäng och en konstgjord "sjö" med asfaltsbotten och inträde på femtio spänn, samt förmånen att riskera att bli bestulen av de gäng som härjar där...är drömmen om att bo vid havet extra levande denna heta sommar! Särskilt som jag ej innehar körkort och bil och inte kan åka en mil utanför stan där det finns sjö. Dotter och jag när en dröm om att flytta till Göteborg..men den drömmen blir nog aldrig sann. Vi får nöja oss med att semestra där ibland. Längtar! :)