Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 30 juli 2010

Människors överanalyserande...

Man har i flera dagar kunnat läsa att matsvinnet i butikerna är stort. Dels för att konsumenter inte kan tänka sig varor med kort bäst-före-datum och dels för att butikerna hellre tycks kasta densamma, istället för att sälja med lägre marginaler?! Logiskt...??

Jag har haft diskussioner om bäst-före-datum med både vänner, arbetskamrater och "okända". Jag blir lika frustrerad någon säger:
"-Nej herregud, har mjölken gått ut kan jag INTE dricka den!"

Galna matmarodörer. Har ni någon gång funderat på att använda era sinnen?? Lukta, titta, smaka? Eller har tanken aldrig slagit er att det faktiskt finns med som är dålig, där bäst-före-datumen INTE har passerat? Men det kanske inte är samma sak...?

5 som har tyckt till:

Bengt sa...

I synnerhet din rubrik får mig att tänka på ett citat från "Mindfulness-litteraturen": "To analyze is to paralyze. To just see is to be free".

Adam Svensson sa...

Bra sagt! Det är hög tid att tänka till en gång extra innan vi slänger fullgod mat bara för att vi själva har för dålig kunskap. Ofta märks det väldigt tydligt när maten faktiskt är dålig. Själv jobbar jag vidare med att minska matsvinnet, kika här http://www.facebook.com/pages/Slang-inte-maten/139758689379124?ref=ts

Jempa sa...

Jag håller helt med, men måste ändå erkänna att jag är en datum-slav som är övertygad om att jag kommer dö om jag äter något en kvart efter utgångsdatum :)

BERNERMORSAN sa...

Jag hade förr väldigt svårt att dricka ex mjölk som gått ur datum. Men sen tänkte jag att om jag klistrar över datumet så får vi se hur länge jag kan dricka den. Jag den mjälken räckte 10 dagar efter bäst före datum å den smakade bra.
Sen kan man ju fråga sig om det är kl 00.01 mjölken blir dålig eller på bäst före datum dagen??
Nä se lukta smaka

Tove Kungsholmen sa...

I agree!