Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 25 juni 2010

Mmmm, med rutten fisk! Men fy, aldrig en groda... (?!)

Sill, färskpotatis och jordgubbar i all ära...
Men i Indonesien kan sommarmaten bestå av en kobraburgare med bröd. Lika populär som nötburgaren säger man.

I aftonbladets undersökning säger 84 % att det hade kunnat tänka sig att äta hästkött. Men bara ca 14-16 % att de hade kunnat tänka sig att äta hund, katt, råtta, hamster, ödla eller groda.

Äh... Hade ni fått en måltid framställd där ingen berättade vilket kött det var på tallriken så hade 99 % av er ätit det utan protest! Svenskar och deras matfjanterier... Rutten + rå fisk och grisarsle går bra, men herregud; tänk om man skulle försöka äta en GRODA?! :-O

Själv har jag ätit grodlår, sniglar och bläckfisk. Vad har ni ätit som är lite mer "exotiskt"? Har ni vetat vad det var innan ni åt det..? ;-)

3 som har tyckt till:

Peo sa...

Jag var på Sardinien när jag var typ 9. Vi var en kväll ute och åt på en trevlig pastarestaurang i Sassari. Morsan, som kan italienska, beställde in något åt oss och vi fick pasta med lustiga köttbullar. Gott var det och vi åt med god aptit. Sen på väg till hotellet avslöjade hon att vi setat och smällt i oss tjurtestiklar. Det var in hindsight faktiskt inte alls illa, men det låter helt groteskt. Och för att markera "not-fucking-okay-Mom!" klörkade och fräste jag och mina två bröder som katter som svalt pälsbollar hela vägen till Alghero. :)

- sa...

Är inte så värst exotisk av mig, jag. I min ungdom försökte jag och dåvarande pojkvännen peppa varandra till att äta sniglar med vitlök på en restaurang..men ingen av oss vågade! Och det ÄR nog lite konstigt..men allehanda sillinläggningar äter jag med stor förtjusning men sushi..nej, det gick inte! Jag testade en liiiiten smakbit en gång och tyckte det smakade förjäkligt! Surströmming har jag aldrig vågat (det räckte med lukten för att bli avskräckt). Groda och orm....uuuuäääh!

Fast däremot har jag testat krokodilkött en gång kom jag på! En kompis beställde det och jag tog en liten smakbit. Det smakade kyckling ungefär (ja jag vet, vilken klyscha, men det är sant) fast konsistensen var mer som stekt fisk. Det är nog det mest exotiska jag testat. Fast det var i Sverige på en restaurang så det känns inte som om det räknas..? ;)

- sa...

Kan inrapportera att jag nu ikväll har ätit grillad barracuda. Det är väl exotiskt så det förslår? Det var väldigt gott kan jag meddela. Smörfisk kallas det för då man tar en särskild del av barracudan som är väldigt "smörig" och god. Marinerad med bland annat chili. Gudars vad gott!