Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 16 juni 2010

Djur innebär alltid ett ansvar!

Som djurägare och -vän avskyr jag verkligen människor som skaffar djur för att det är en "kul grej", för att barnen sååå gärna vill ha dem eller för att de är så söta... Titta bara på alla sommarkatter runt om i landet, som inhandlas nu när det är varmt och skönt och livet leker.

Sen när hösten/vintern kommer så märker det att; "Hoppsan, behöver man ta hand om den även senare? Men jag har ju inget möjlighet att ha dem ute hemma i lägenheten i stan. De är ju dessutom vuxna och klarar sig själva. Barnen har tröttnat. Äh, de klarar sig säkert om jag bara lämnar dem här ute..."

Eller titta bara på annonser vad gäller omplacering. Hundar som är ca 6 mån - 1 år och önskar omplaceras pga tidsbrist. TIDSBRIST?! Hur kan tidsbrist uppstå på så kort tid? Noll planering är mitt första misstanke!

Djur innebär ansvar! Alltid! Oavsett vilken "anledning" man skaffade dem från början. ..!

2 som har tyckt till:

Freedomtravel sa...

Av bekanta har jag hört två historier som jag tycker är hemska:

1) Bekant 1 fick en hamster i bur när han var liten. Den lät när han skulle sova, så de ställde buren i garderoben... och glömde den. Hamstern dock av vätskebrist.

2) Bekant 2 berättade förvånat att marsvinet hon köpt till sin dotter dog efter några veckor. Hon skämdes lite när hon sa att hon glömt fylla på vatten under några dagar. Jag menade att marsin klarar sig ett litet tag utan vatten eftersom det är så mycket vätska i alla grönsaker de äter. Grönsaker...? Ska de ha det...? Undrade hon förvånat. Hon hade bara köpt pellets (som bara är ett litet proteintillskott till marsvin)

HUR kan man komma på idén att köpa ett djur och inte ens TA REDA på vad det djuret brukar äta??? Och hur kan man GLÖMMA BORT att man köpte ett husdjur???

- sa...

Kan ju också vara så att den som vill omplacera sin hund helt enkelt bara tröttnade på ansvaret och skötseln..kanske inte har så mycket med noll planering att göra allla gånger..

Däremot kanske de inte tänkte efter ordentligt vad det innebär att ha en hund!

Sorgligt att folk är så korttänkta, är de lika korttänkta när de skaffar barn, undrar jag?

"oj..vad det sååååå mycket skötsel..och vad DYRT det är. Vi sätter nog in en annons på blocket, annars kan vi inte åka till Cypern på semester..."

Nej, det skulle ju ingen komma på tanken att göra, men med djur går det visst bra..?