Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 24 oktober 2008

"Bankernas rörliga ränta följer inte reporäntan. Det är två helt skiljda saker idagsläget. Våra finansiella kostnader har inte sjunkit, så därför kan vi inte sänka heller".
De orden fick jag höra av banken när jag ställde frågan; varför den rörliga räntan inte sänktes, när reporäntan sänktes ?
Jag tycker det är väldigt knepigt argument. Om det nu skulle varit som de säger; att dessa två nu inte påverkar varandra; hur kommer det sig att bankerna varit så jäkla snabba på att HÖJA räntan så fort riksbanken har höjt sin reporänta...?? De var ju två helt skiljda saker... Hm...

"Vi avvaktar med att sänka, så vi ska vara säkra på att vi inte behöver höja igen", har varit ett annat argument.
Jaså..? Ja ha, ok. Fel av mig... Dum som jag är så trodde jag att det kallades RÖRLIGT av en anledning?!

Jag blev glad när jag igår läste att SBAB och Nordea (äntligen!!) har sänkt sina "rörliga" räntor. Eller rättare sagt 3 mån-räntan. Då ingen (förutom DnbNor) i dagsläget har helt rörlig ränta (när det gäller nytecknande).
Nu väntar jag bara på att "min" bank (SEB) också ska få tummen ur och sänka. För jag är ärligt talat, måttlig road och förbannat trött på att höra argument som inte håller! Men det skulle inte förvåna mig ett dugg, om de kommer vara den bank som sänker sin ränta sist. Elelr kanske inte alls... *suckar högt*

0 som har tyckt till: