Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 10 september 2012

Ingen big deal...

Man skulle kunna tro att jag gör reklam för McDonalds, men nej...
Så är inte fallet.

Lill-skiten och mellansonen var på BVC idag. Det var dags för  MPR-spruta för "liten" och bl.a. syntest på mellansonen. Det gick sådär fick jag höra från sambon. Han fick 0,65 på bägge ögonen. Det säger inte mig särskilt mycket (har alltid haft bra syn) men det var tydligen inte helt bra.

Nytt test är inbokat om ungefär en månad.
Det jag ville ha sagt med överskriften är ju att; det är ju absolut ingen konstigt med glasögon egentligen! Men samtidigt man vet ju ändå hur taskiga små barn kan vara.. Det är väl lite den biten jag oroar mig över... :-(


Ja ja, vi får väl se hur nästa syntest går.
När vi sa att han 
kanske skulle behöva glasögon, om han inte ser bokstäverna nästa gång heller, sa han bara "Ok". Inget konstigt tyckte han. Men han la till att det skulle vara coola glasögon i så fall. Vad nu det innebär? Skulle tro att han gärna hade haft ett par lila bågar... Hihi! :-)

17 som har tyckt till:

Ann-Sofie sa...

Jo tyvärr kan ju barn vara elaka.
Men skönt att han inte oroar sig över det.

Kram

Mallan sa...

Det är nog ingen fara med sådant längre. Om du ser dig omkring så har var och varannan unge glasögon. Mina två har aldrig fått höra något om sina (drar en lättnadens suck) Kram

Hemma på våran gata sa...

Åh det går nog bra ska du se, hoppas han isåfall hittar några han stortrivs med :)
Kram

Anna sa...

Barn kan vara elaka. Men som du säger, världen går inte under av att få glasögon. Det finns ju massor av coola bågar att välja mellan. :)
Kram

Lilla jag sa...

Moa är superstolt över sina glasögon och inget barn har sagt ngt negativt till henne än. 0.8 är normal syn...Moa hade 0,4 på vänster öga på bvc testet å det visade ju sig vara ett kraftigt brytningsfel när vi kom till borås.

Gafflan sa...

Så länge inte han tycker att det är någon big deal så tror jag ingen annan heller tycket det. Lila bågar skulle vara skithäftigt. :D

Kaatzi sa...

Lukas såg också dåligt första gången på 4 års kontrollen. Nästa gång var det felfritt. Gissar på att han var trött första gången. Lila är ju supercoolt :-)

Kram K

Lotta sa...

Håller med Katzi; kan ha trötthet, nästa gång är det säkert andra resultat .. Om inte så.. jättevanligt med glasögon tidigt , skulle förvånas om han blir retad. Och han skulle vara jättefin med glasögon, hur fin som helst :)

Anonym sa...

Jag kommer ihåg när jag skulle skaffa glasögon. Då hade jag gått med -3 på båda ögonen länge (flera år) Det sluta med linser och det berodde på att jag var tonåring då. Men å andra sidan så är ju glasögon bland det sötaste som finns.. Kram

♥ Carina ♥ sa...

Jo barn kan vara elaka men det är ju ganska vanligt med glasögon idag :)

Sv: kom igen nu! Köp en du med! Den är dö skön!! :)

äppelblomman sa...

Ja barn kan verkligen vara elaka..:-(
Men du ska se att det kommer att bli superbra när/om han får ett par!
Kram K

madelein-sexbarnsmamma sa...

Min dotter var tio månader när hon fick glasögon och hon har aldrig blivit retad. Hon blir 15 år snart. Tror att det var värre närvi var små?

Susjos sa...

Som sagt, lila är en cool färg :)
Kul att han inte tycker det är en big deal :)
Och som sagt, en ny test ska göras först :)

Nett sa...

Hoppas att han slipper, min son fick glasögon tidigt och det behövde han. Men visst är det märkligt hur de kan få reda på vilken styrka ett barn behöver.

Emma sa...

Tösen här har glasögon (2,5år)utan problem, hon gillar dem skarpt. :-)

Själv fick jag glasögon i högstadiet... Tänk vad många innebandybollar skolan hade kunnat spara in på om jag fått dem tidigare... ;-)

Dottern har rosa bågar, jag som gillar blått fick vika mig... Den där viljan kommer hon ha nytta av senare i livet. :-)

Laura sa...

Tyvärr så kan ju barn vara elaka och det är klart att man önskar att barnen slipper det. Men fler och fler som har glasögon nu och det blir en del av ens identitet sen :)

Malla sa...

lila blir jättebra! :)
skönt att han tar det coolt!