Min träningsblogg - Rund är också en form!

lördag 31 mars 2012

Ha barnkalaset hemma...?!

Äldsta sonen var på barnkalas idag. Eller "party" kanske man säger i den åldern (?) så att det låter lite coolare. :-)

Killen som fyllde år (eller rättare sagt, hans föräldrar) hade valt att ha kalaset hemma hos sig. Jag måste säga att jag är helimponerad av de som väljer att ha kalas för ett gäng överenergiska 7-8-åringar inomhus?! Oavsett om det är 50, 100 eller 150 m2 boyta. Den är ändå möblerad...?! 
Sen tårta eller kakor /godis / eller vad det nu är, på det. Sockerrush!!


All heder till er. Jag hade aldrig orkat...
Vi hade barnkalas hemma när sonen var runt 4-5 år och det bara kom 6-8 ungar. Men nu när det ofta är hela klasser, aldrig i livet...! Hyra en lokal eller ha det utomhus säger jag... Ha ha!

Var brukar ni/era barn har barnkalas någonstans?12 som har tyckt till:

äppelblomman sa...

Förra året valde vi att lägga Douglas kalas i sporthallen och så bjussade han hela sin klass! Perfekt, där kunde de springa o skrika bäst de ville;-) I år bölir det nog bardkalas!;-)
Kram K

Villa Frejas bokblogg sa...

Hemma eftersom det är så satans dyrt med lokal. Vi hyr lokal för Masi men bara för att hon har kalas tillsammans med sin kompis och därmed delar på kostnaden. Å andra sidan bjuder vi inte mer än max 8-9 barn. Utomhus är annars ett bra tips.

Jess sa...

Hemma, men det är tufft....
Lokal är absolut en bra idé! Eller utomhus!

Nett sa...

Jag har haft både i lokal och hemma när barnen har fyllt år och visst är det så att det är lättare i en lokal :)

Shamrock sa...

Nu är mina barn så stora att de inte har kalas längre. Men kunde jag var vi någon annanstans som Mc Donalds, Bowlingkalas, dagis, gemensamhetslokal eller ihop med kompisar. Båda barnen fyllde nästan samtidigt som sina bästisar.

Så småningom fick de välja mellan kalas eller pengar. Sonen bytte tidigt, dottern ganska sent

Fia sa...

Vi har alltid haft på busfabriken.Men nu vill sonen bjuda hela klassen, dvs 28 barn.Så nästa gång blir det skatekalas i Hangaren för alla.Skulle aldrig palla att underhålla så många barn hemma!

Nyckelpigan sa...

Har ALDRIG kalas hemma. man vill ju ha kåk, möbler & inredning kvar menar jag för att inte tala om ens psyke.. Nej tack - det är värt varenda krona att ha det på lokal någonstans

Trillingnöten sa...

Vi har inte haft nåt barnkalas ännu :) Men när jag var liten var det olika. Alltid hemma dock. Hemma kunde vara ute eller inne. Då var det ändå inte en hel skolklass. Då, på den tiden, var det heller inte lika många i en klass :) Nu kan det ju vara 30 stycken!

Bloggande 4barnsmamma sa...

Alfons fyller nästa måndag.
Vi brukar gilla korv. Ute. Såklart, haha!
Kram på er!

Camilla sa...

Jag har två döttrar. En är född i februari och en i juni. Juni barnet hade alltid sina kalas ute. Lite svårare blev det för hon som är född i februari. Så hon fick ha kalas inne.
Men visst var det bättre att ha kalas ute.
Kram!

Malla sa...

vi har alltid hemma, 2 timmar brukar det hålla på. I år var det 15 9 och 10-åringar som kom. Vi delade upp i 3 st olika stationer (en där de fick göra cup cakes, en där de hade frågesport och en där de spelade en grej på wii fit, och så böt vi station efter 10-15 minuter) Skitskoj! Och fort hade det gått en timma, de fikade, F öppnade sina paket, vi hade prisutdelning och sen var det dags att åka hem.

Anonym sa...

Åh, jag älskar att ställa till barnkalas hemma! Då har jag en 4-åring, antagligen resonerar jag heelt annorlunda om några år jag också... :)