Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 28 juni 2012

Stockholm - Here we come!


Jag borde egentligen packa, men jag orkar bara inte... Efter en terrängrunda "from hell" är jag tröttare än tröttast. Så därför tänker jag att:
"Jag gör det imorgon bitti istället". Mmm... För jag kommer vara såå mycket piggare då. Haha! Ja ja, är huvudet dumt får väl kroppen lida lite. ;-)

11.07 bär det av mot huvudstaden. Bröllop på Lidingö på lördagen. I övrigt lite shopping och någon middag på stan med sambon. Lite romantik ska vi försöka hinna med! :-)

Lånad bild

Vet ni vad?

Jag har semester ytterligare en vecka....! ;-)

Runt 18-20 grader kan jag leva med. Skönt i solen, men inte jobbigt hett.
Barnen badar ändå (!) och perfekt löparväder! :-D



Barn som försöker improvisera frukostar..

Varför händer det så mycket roligt när jag inte kan föra över bilder till datorn? Eller ja, roligt är väl fel ord egentligen... Fast nej, GANSKA roligt var det!

Barnen försökte göra sina egna frukostar idag (som så många gånger förr, förvisso) men idag skulle de fixa en NY frukost... Herregud, säger jag bara. Haha! Jag hoppas vi får vårt nya grafikkort inom en vecka så ska ni få se... :-D



Själv gick jag på en sommar-standardfrukost. 
Jordgubbar och vaniljyoghurt. Mums!


God morgon!

onsdag 27 juni 2012

Jag tror på spöken.


Eller andar eller vad det nu kallas(?) Min sambo gör inte det. Han säger alltid:
"- Jag ska tro på det den dagen jag själv hör eller ser något".


Gissa vem det alltid (ok, alltid var väl att ta i, men...) hör och ser saker? Jo, jag. Kan inte de där "typerna" se till att överraska sambon istället?!

Ikväll åkte sambon ut till golfbanan och när klockan var strax efter 21 hörde jag steg. Tystnad i ett par minuter. Steg. Tystnad i några minuter. Steg igen....
Om jag går upp och kollar om det är barnen? När jag är själv hemma? Aldrig i livet?! :-P



Ja, säg den glädje som varar


Idag är det grått igen.

Jippi yeay... (Ironin flödar!)  Undra om hela sommaren kommer regna bort? Jag har förvisso 3 veckors ledighet i slutet av juli/början av augusti så kanske, kanske jag har tur med vädret då. *peppar peppar*


I år är ingenting planerat mer än vi har sagt att vi ska till Liseberg och Skara Sommarland. Jag förstår inte riktigt mentaliteten att man sa hinna så mycket så möjligt under semestern. Resa, bygga altan, resa lite till, måla huset, resa lite till och så håller det på. När jag hör sådana som är trötta och säger att de behöver semester efter sin semster; Ja du, gissa varför...? ;-)


Det är faktiskt ok att inte göra någonting alls! Att slappa i solstolen, bada, plocka smultron längs vägens kant, sitta med en glass i sin mun och bara ta bort sand mellan tårna. (För att citera några kända sommarlåtar). ;-)



tisdag 26 juni 2012

Det kan inte vara sant?!


Jag vaknade, kikade ut genom fönstret och....*drog efter andan*... solen lyste?! Kors i taket!!

När vi sekunden efter intar frukost framför tv:n (ja, det är en dålig vana vi har) så visar de en reklam för "skräckfilms-sommar" och i slutet dyker "Friday the 13th-masken" upp.

"- Pippi!!!" säger lill-skiten förtjust och pekar. Eh... ok?! Har jag missat något? :-P



måndag 25 juni 2012

Vatten som vatten!


Eftersom den här sommaren verkar regna bort, tog vi vara till inspirationen och åkte och köpte... en ny duschhörna!
"Skur som skur" eller hur...?  :-)

En "Macro Skagern rund" med delvis frostat glas (som den här på bilden) blev det. Den gamla kan barnen inte stänga själva, utan risk att duschdörren lossnar (!) så det var på tiden!



Prosit...


När minstingen (som är förkyld) nyser i ens frukosttallrik behöver man sekunden efter inte tveka, vad gäller att dela sked, va...? 


Aaaatjooooooo och god morgon!

lördag 23 juni 2012

Vi måste börja dammsuga...

...lite oftare, tror jag bestämt.
Idag när jag drog igång dammsugaren satt mellansonen i fåtöljen och åt sin kvällsmacka. Jag såg att han med "spänning" följde varenda litet drag jag gjorde.

När jag sen på skoj skulle dammsuga hans fot blev han helt hysterisk. Och när jag efter det skulle visa att det inte var farligt, utan "stoppade ner" mina fingrar i hålet (herregud, vad det här låter...?! Haha!) skrek han:
"- Nej, nej, nej, mamma! Inte stoppa ner haaaandeeeeen!!" 

Eh...? det är en dammsugare. Inte ett monster... Stackarn. :-(



Vispgräddskrig och jordgubbar i massor!

Vår dator har lagt ner så några bilder från midsommar kan jag tyvärr inte ladda över (i dagsläget)... Men kan i alla fall säga att det var en toppentrevlig dag och kväll.
Vid ett tillfälle ballade det ur lite och resulterade i ett vispgräddkrig.... Haha!

Mellansonen är uppenbarligen en (minst) lika stort jordgubbsfan som jag. Jösses, jag tror han åt fyra portioner!? (Och det var efter den vanliga sill- och potatis-måltiden). Vart fick han plats med allt...??

Värdparet hade fixat den här midsommartårtan från förra numret av Ica Buffé. SUPERGOD!!! Ganska söt. = Samma som god?!) ;-)



1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
3 dl vispgrädde

    Gör så här:
    1. Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låg småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.

    2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.

    3. Klä insidan av en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.

    4. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.

    5. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.

    6. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.

    7. Vid servering: Toppa med jordgubbar och resten av daimkrosset.

    Hoppas ni hade en kanonfin midsommar!

onsdag 20 juni 2012

Var är alla billiga gubbar?!




Varför kostar jordgubbarna (vad trodde ni?) fortfarande 90 kr/kg...?! Brukar de inte stå utanför Ica och sälja 3-4 kartonger för 100 spänn vid den här tiden? Jag tyckte de mumlade något för ett tag sen, om att vi hade gott om svenska jordgubbar.

Det känns lite som "Vi höjer bensinpriset inför sommaren, för vi vet att alla ändå behöver tanka på semestern"- tänket.... (Fast jordgubbar behöver alla inför midsommar-tänket istället?!) :-P 



Vrid nacken av honom!


Årets mest uttjatade låt...

Kan någon vara vänlig och vrida nacken av den där stackars, skadeskjutna kråkan...?!!

*blöder smått ur öronen*

tisdag 19 juni 2012

Det är nära nu...!

Bara två arbetsdagar kvar! (*Yeay*)
Frågan är bara vilken typ av semester det kommer att bli...?


Lånade bilder från google

måndag 18 juni 2012

Närhet, närhet, närhet.

Lill-skiten är inne i en tuff period. Kindtand på gång... Han har bara fått två framtänder i överkäken och istället för att få sidotänderna och hörntänderna kommer en kindtand INNANFÖR hörntanden (?!)

Tuff tid för honom, betyder lite sömn för oss.... Zzzz... Men självklart är det mest synd om honom, stackarn. Han är inte stor på jorden och vill vara nära och i famnen HELA tiden.
Vill inte ens lägga sig och sova i sin egen säng, så det blir mycket gos nu!





söndag 17 juni 2012

Ska det vara en fluga till frukost?

Här sitter man och tar sin första tugga av frukosten. Då kommer mellansonen, sträcker fram handen och säger exalterat:
"- Mamma, mamma! Titta vad jag har hittat!"

En död fluga.... Han har tajming den killen. Blä... :-P


lördag 16 juni 2012

Little Red Ridinghood och Big Bad Zlatan...?


Så vad säger vi om matchen? Jag är så dåligt insatt i fotboll så jag kan bara hitta ord som "Tråkigt" och "oengagerat". Det finns säkert bättre fack-språk för att förklara det hela. Tur i oturen att jag valde att se "Little Red Ridinghood" första timmen och kom in i halvlekspausen. (Ni ser, jag skrev inte periodpaus den här gången! Haha!)
Han som spelade Peter ...Filmen var helt ok. ;-)



Och så är man gräsänka över helgen. "Naturligtvis" ska då lill-skiten sova oroligare än vanligt,  någon av katterna (?) spyr hårbollar på mattan kl 06 på morgonen och strax efter kommer äldsta sonen och säger att lill-skiten har bajsat.

"- Mmmm, vänta lite...." mumlar jag trött under täcket. 5 minuter senare ser jag att han har bajsat så mycket att blöjan har läckt... *djup suck* Dusch nästa!!

Så god morgon på er! Typ...
/Hälsningar Zzzz...ombien! ;-)


fredag 15 juni 2012

Hemma är där jag hänger min hatt.


På vägen hem i bilen hörde jag för första gången låten: "Där jag hänger min hatt" med Norlie & KVV.


Ganska passande med tanke på det jag tänker skriva om idag, men ändå inte (om man lyssnar på texten.. Haha!)
Äldsta sonen köpte en hatt på stan häromdagen. Jag frågade om han inte skulle köpa en keps istället, för det behöver han.

Nej! Det skulle absolut vara en hatt! Jag var tveksam, men jag kan säga att han har BOTT i den där hatten i ett par dagar. Han har den inne, ute, överallt. Förutom när han sover...
Min (snart) 8-åring, helt "förälskad" i en hatt alltså... He he!
Vad är det som händer??  ;-)



torsdag 14 juni 2012

I´m going to "bad-mama-hell"...!!


Jag köpte årets första jordgubbar. Gömde dem snabbt som sjutton i kylen... En stund senare tog jag fram dem, delade dem med en sked och hällde lite vaniljyoghurt över för att dölja dem (Ja, jag vet, idioti att förstöra dem med yoghurt egentligen). 

När stora sonen kommer fram så frågar han var jag har i skålen.
"- Yoghurt" svarar jag.
"- Och mer...?" fortsätter han.
"- Bär..." svarar jag kort.
"- Vadå för bär?
"- Goda bär..."
"- Såna där blandade?"

(Han syftar på de jag brukar ha: Tranbär/Gojibär/Havtorn m.m.)
"- Ja..."
"- Varför är skeden sådär röd då?"
"- Eh... ja, det måste väl vara från tranbären då..
." *harkel*

Jag håller på att dö av skam här! Men han gick på det. Och jag ville ju ha mina jordgubbar i fred. När jag dör kommer jag få åka första klass direkt till helvetet för elaka mammor...! :-O



onsdag 13 juni 2012

Skolavslutning!

Nu har sonen sommarlov. 
Jag vill också ha sommarlov. Tänk er 10 veckors ledighet... Herregud, vilka somrar man hade som liten! Inte så att det innebar långa eller många resor utan mer alla små händelser, barnsdomsvänner och minnen...



På tal om minnen; sonens avslutning brukar hållas i Pingstkyrkan, men i år var den upptagen så istället var den i gymnasieskolans aula. För att komma in fick man gå in vid matsalen. Jag har inte satt foten där på 13 år (?!) men så fort jag satte foten innanför dörrarna slog massa minnen mig rakt i ansiktet! Inte så att tonåren var bättre än det liv man har nu, absolut inte. Men däremot var allt så mycket mer INTENSIVT då!

Vad man glad var man överlycklig! Vad man ledsen, gick hela världen under. Var man kär så... Ja, ni fattar nog. Lite underlig känsla och smått överväldigande, att se en massa platser som påminde om tonårstiden, måste jag säga..


När barnen använder "the puppyeyes-look"...


...och frågar om de får äta en risifrutti uppe i sitt rum; SÄG NEJ!!!
Fast det är klart, har man inte råd att köpa mögelost så kan man kanske skicka med hushållsosten upp istället...? ;-)



tisdag 12 juni 2012

Jag måste erkänna...


...det har nog dykt upp ett ålderstecken.
Jag tycker det är ganska skönt med halvklart väder och +15-20 grader... :-O
(Va, vem sa det och vad har du gjort med Malin???!!)

När jag var yngre kunde jag vara ute i solen flera dagar i sträck. Det kunde vara 30 grader varmt, inga bekymmer alls. Nu får jag smått ångest och yrselattacker om jag försöker vara ute längre än en timme i taget. Det GÅR ju för f-n inte?! Det är ju tokvarmt att vara i solen 8 timmar per dygn. Hur orkar ni?!  Haha!



måndag 11 juni 2012

Fotbolls-EM – At the Västgötska-residence...


”- Hur länge håller det på?”
”- En stund till”.
”- Är det här sista perioden?”
”- Det heter HALVLEK, älskling. Inte period...” *suckar*
”- Ok ok. Halvlek då... Hur lång är en sån?”
”- 45 min”
”- Då har det ju snart gått 90 min. Snart slut då alltså?!”
”- Nej, det blir övertid också.”
”- Övertid? Om en match är 45 min x 2 perio...förlåt...halvlekar så borde den väl vara slut snart?”
*mummel mummel*


”- Han den där nya; Rosenström förresten. Är han släkt med sångaren?”
”- RosenGREN, älskling!”
”- Jaha. inte släkt då alltså”.
”- Nej...”
”- Hm... Undrar om Rosenstr...förlåt... –GREN kan sjunga också?”
”- Hur f-n ska jag veta det??”
*tystnad*
”- Är han snygg då...?
*djup suck*
”- Tjejer....”


Vi har inte haft den här diskussionen (än). Men risken är överhängande. Mitt fotbollsintresse är NOLL!
Jag vet vem Elmander är. Inte för att jag är intresserad fotboll, utan för att en av mina barndomskompisar gick i hans klass och hade en svagt öga till honom.
Nej, tacka vet jag hockey! En riktigt sport! ;-)



Ab, Ab, DN, SvD

Det är jag och snövit!


Nog för att vi bor på landet, men inte ens vi är särskilt bortskämda med en sådan här syn utanför fönstret när man vaknar. Bambi gick där och mumsade i godan ro, ca 7-8 meter ifrån huset. Jag kände mig lite oskuldsfull (*harkel*) som snövit och brast ut i falsksång. Bambi sprang till skogs istället för att komma fram till mig, som i filmen.
Jag förstår inte riktigt varför...?? ;-)

Godmorgon!


söndag 10 juni 2012

Den skyldige - ...?!


Vi sitter i köket och fikar. 

Plötsligt hörs "Krasch, booom, pang!"(-a-la-batman) inifrån vardagsrummet.

"- Vad GÖR du??!" ropar jag till mellansonen. *tystnad*
"- Mamma det var inte jag. Det var spöket laban!"
 

lördag 9 juni 2012

Det här med att skapa sig en uppfattning om någon...


En av de bloggvänner som jag även är vän med på facebook är Katarina.
Ni vet hur man skapar en bild av en person man pratar med i telefon, men aldrig har träffat? Likadant är det när man vet hur en person ser ut men inte hur de låter.

När jag upptäckte att Katarina bor i Skåne så insåg jag; den där rösten jag har föreställt mig i huvudet stämmer förmodligen inte alls!? Och nej, det gjorde den inte. Hon var så söt att hon gjorde ett klipp till mig. Haha! ---> Här kan ni ser det.

Hon verkar vara en underbart härlig människa, "
trots allt" hon går igenom i livet. Synd att de man lär känna via bloggen inte alltid bor så nära som man önskar.


Har ni skapat en bild/röst av en person någon gång som inte har stämt alls? :-)