Min träningsblogg - Rund är också en form!

tisdag 30 november 2010

Tomten är röd. Jag menar död...

- 20 grader?!
Jag tror det var tomten jag såg imorses när jag lämnat av sonen i skolan. Säg inget till era barn, men jag tror han hade frusit ihjäl...


söndag 28 november 2010

70 år senare. (Känns verkligen som att det går framåt...)

När mina mor- och farföräldrar gick i skolan fanns betygsskalan i form av bokstäver; stort A, litet a, ab, B osv. Det här nya förslaget känns verkligen som ett otroligt nytänkande... *hrm*

Oavsett vad de bestämmer sig för; kan vi låta något betygssystem vara under en längre tid?! Alla omräkningsformler från 1-5 och G, VG, MVG-skalorna gör det bara rörig (och ibland orättvist!) när man ska söka till högskola med olika/äldre betygsskalor!



Ex, DN, SvD,

lördag 27 november 2010

Tänk inte på mig.

Just nu sitter jag på jobbet. En lördag. Knackar in order i ett nytt datasystem. En otroligt rolig helgsysselsättning... ;-)
Ha en trevlig dag allesammans.

fredag 26 november 2010

Tydligen ska vi bli scientologer allihopa.

Personalen på Skövdes förlossning fick nog och lät göra en bullermätning på arbetsplatsen. Det visade sig att födande kvinnors skrik överskred det gränsvärde som är tillåtet på en arbetsplats. Rådet att använda hörselskydd föll inte i god jord hos vissa. En barnsjuksköterska tyckte att:

"– Är det helt orimligt att kräva att vuxna människor ska kunna behärska sig, även om de ligger i förlossningsplågor? Som vuxen kan man väl ändå tygla sig även om man föder barn. Det finns ju andra strategier än att gallskrika, tycker hon och föreslår att de ska bita sig i läppen och tänka att det går över."

Man hoppas ju verkligen att citatet är påhittat?! Alla har väl hört talas om det faktum att Tom Cruise fru inte fick skrika under sin förlossning pga att det gick emot scientologernas tro. Har de etablerat en liten rörelse i Skövde måntro?

Föda barn gör ont! Punkt slut! Vill man inte jobba i en miljö med höga ljud kanske man ska tänka om och börja jobba på ett spa exempelvis...



Ab, SR

Stackars, stackars åkerier...

Jag har flertalet gånger påtalat i min blogg att lagen om vinterdäck ska gälla alla. Även tung trafik! Vilken velpelle kom från början på den brillianta idén;
"- Så länge lastbilar och bussar har minst 5 mm däckdjup så borde de ju kunna köra i storm och snömodd."


Det är ju den tunga trafiken som orsakar mest skada vid krock! Jag krockar hellre med en personbil än lastbil ANYDAY!

Men just det ja... Förlåt mig. Det kostar ju pengar. Stackars, stackars åkerier/kommuner! (Alla vi vanliga dödliga har ju uppenbarligen såpass mycket pengar, att vi utan problem ska kunna köpa vinterdäck för ca 8000 kr var varannat/var tredje år...)



SvD

"Du är inte ensam". Och...??

"Du är inte ensam" lyder rubriken i SvD vad gäller allt vabbande som spridit sig de sista veckorna, runtom i Sverige. Som att det hjälper att höra det egentligen... Sonen har feber som går upp och ner, han kräktes (och man bara hoppas att det beror på allt slem han har i halsen!) och nu igår kväll började hostandet. *suckar*

Samtidigt är det apmycket på jobbet just nu, både på mitt och på sambons. Man känner sig lite som den omtalade stereotypen som vabbar och skiter i jobbet. Så är inte fallet, men det känns ändå lite smått ångestframkallande att säga att man måste vara hemma. Familjen går ju trots allt först!

Just nu har han fått i sig välling och tuggar i sig lite ostbågar. Kass mamma? Nej då, (väldigt) tidigt fredagsmys. ;-)

torsdag 25 november 2010

Äldsta sonens hemliga garderob (?)

Yngsta sonen om strumporna här brevid:


"- Mamma. Dä ä XXXXX (storebrors) stumpa!"
Hm... Undra om jag har missat något?

onsdag 24 november 2010

Livlinan - ett sugrör ?

Pratade med en vän på tfn idag. Efter nästan en timme avslutades samtalet med en konversation om hur jag kunde trä upp ett sugrör i rumpan så bebisen kunde andas genom det (?!)

Hur vi kunde spåra ur såpass...?
1. Jag är gravid. (Ja, man kan skylla mycket på det. Fråga mina arbetskamrater).
2. Vi missförstod varandra "lite smått" precis i början...
3. Sist men inte minst. Ja, vi har sjuk humor!

Snöstorm och gravid kvinna...

...är ingen bra kombination.
Igår (av alla dagar) var det möte på jobbet kl 18. Vid 20-tiden bar det av hemåt. Snön yrde som bara den och det var uppenbart att det bara var jag och några andra vettskrämda bilister som var ute vägarna.

Hem kom jag i alla fall, men grusvägen från "stora vägen" till vårt hus börjar med 200 meter sträcka över åkrarna. Jag säger bara; VALLAR! Dessa jävla vallar. Vår stackars granne hade varit ute och plogat i flera omgånger, ändå blåser det igen på 30 min...
Det var bara att parkera bilen längst ut och gå in. Först var det en halv meter hög, ca 3 meter lång vall. Redan där började det brista för mig. Väl igenom den blåste det storm! De vassa snöflingorna högg i ansiktet under 5 min promenad i motvind och sen en 200 meter uppförbacke på det, gjorde att jag fick sammandragningar.

Rädslan och paniken kom men jag var ju tvungen att komma hem! (Obs! Jag har inte tränat what so ever, närmsta 7 månaderna, så pulsa i snö som gravid var ett sådär bra första pass...) Jag traskade envist på, men stortjöt när jag väl kom hem. Sambon såg ut som ett frågetecken, innan jag lyckades ulka fram min ca 1 km långa skräckresa!

Jag hann tänka både: "Jag tänker aldrig mer bo på landet!" till "Sambon ska nog få köpa den där fyrhjulingen han tjötat om i alla fall!" Idag har jag hunnit lugna mig och tycker snön utanför är vacker.

PS. Bilen står kvar vid vägen...

tisdag 23 november 2010

Soft as a baby´s but!

Det är otroligt sällan jag skriver om smink och annat "tjafs" i min blogg. (Framför allt för att jag känner; varför skulle det vara intressant för andra att veta vad jag använder? Kanske feltänkt av mig, med tanke på alla jättepopulära fjortisbloggar som finns överrepresenterade inom ämnet...)

Hur som helst, idag ska jag göra ett litet undantag. Jag är kär i Mary Kay:s fuktighetscreme "Enriched Moisturizer". Den gör underverk, särskilt nu under vinterhalvåret när min hy förvandlas från blandhy till (fortfarande blandhy) men torr, fnasig sådan!

Huden blir babylen! Med tanke på priset förutsätter jag att sån här "gratisreklam" resulterar att jag får en flaska hemskickad?! ;-)

PS. (Som jag självklart tar med i deklerationen sen.)

måndag 22 november 2010

Kan du tänka dig att vara otrogen?

I en undersökning visade det sig att ca hälften av de tillfrågade kunde tänka sig att byta bank pga bl.a. dåliga räntevillkor och höga avgifter.

Jag tillhör den skara som förmodligen tjôtar hål i huvudet på vår bankman (kvinna)! Visst kan jag ibland tycka att jag kanske är nååågot nitisk, men vad f-n... Är man "trogen" kund så är man. Varför ska man då ha en låneränta som är 0,2 % högre än någon som erbjuds ett NYTT lån?

Däremot är vi/jag betydligt sämre på att jämföra försäkringspremier och elpriser. Förmodligen för att det känns för krångligt och för svårt att jämföra.

Hur bra är ni på att "pruta" och byta bank, försäkringsbolag, elbolag m.m.?

Tappade lite smått tråden, men hittade istället...

Genom en annan blogg blev jag lite inspirerad och tänkte skriva ett inlägg om att de flesta clowner men även verklighetstrogna dockor kan kännas lite "creepy"! Men jag tappade helt tråden!

Jag bildgooglade på "scary dolls". STORT MISSTAG! Vad finns det för galna människor därute egentligen?!

T.ex... (varför liksom?!)


söndag 21 november 2010

Vända andra (bästa?) sidan till...

Var hos på Mödravårdcentralen (förlåt, föräldravårdcentralen är tydligen det politiskt korrekta...) i torsdags eftermiddag. Allt såg bra ut med lill* "piggelin".

Däremot hade h*n vänt bästa sidan till, dvs ligger med rumpan neråt. Ja, jag vet. Det är 10 veckor kvar och kommer med största sannolikhet hinna vända sig flera gånger! Men om den mot förmodan inte skulle göra det, då jädrar...

Tillsätt en okarismatisk (kompetent) farbror. Nu!!!

Jag tar tillbaka det jag skrev igår. Eller ja, att Socialdemokraterna över huvud taget inte lyssnar/tonar av sina väljare och vad de önskar se för ledare, det står jag fortfarande fast vid!

Men när jag skrev att det inte kunde bli värre än okarismatiska farbröder som Nuder och Östros hade jag inte i åtanke att S-kvinnor skulle gå ut och KRÄVA en kvinna. (Inget fel i det, om kvinnan har kompetensen!) Men tydligen är kraven även att det måste vara en feminist som är beredd att göra radikala förändringar inom jämställdhet?!

Jag tar tillbaka allt. Tillsätt en av farbröderna genast! Innan det går åt fullständigt åt helvete...



Ab, SvD, DN

lördag 20 november 2010

Man kan inte låta bli...

...att bli lika fascinerad varje vinter. Folk tycks tro följande;
Ingen snö = Inte halt!
Snö = Superhalka!!

Har tanken någonsin slagit er; att en "torr", vit vinterväg kan vara betydligt MINDRE hal än en helt snöfri väg...?

Hela veckan, när det har legat på någon minusgrad eller 0-gradigt, har människor kört som vanligt. Men så fort det kommer ett par cm snö blir det tydligen jäääättefarligt att köra bil?!

Vill de tappa ännu fler röster, så visst...

Om S förslag på ny partiledare stannar vid Per Nuder och Thomas Östros, ska de nog allvarligt ta sig en funderare på om de lyssnar på vad deras väljare vill ha! Ser de till de mest populära s-politikerna (Margot Wallström och Thomas Bodström) kan man nog vara rätt övertygad om att fullständigt okarismatiska "farbröder" inte är svaret...



Ex, DN, SvD, SvD, Ab

Idol 2010 - Skandal 1 och 2

Vad i h****e! Hur kunde Weise åka ut när den som sjöng allra sämst igår var Olle "jag kan inte röra mig alls" Hedberg?! Fjortisarna (och i Olles fall säkert även medelålders och pensionärer) gillar väl att se en "Pretty boy" i tv-rutan(?)

Och visst jag erkänner; Jay:s röst är unik, men jag måste säga att jag blir smått "galen" när en person får vara kvar i tävlingen efter att ha testat positivt för droger (tunga eller inte!)
Nej, nu kommer jag heja på Linnéa eller Minnah hädanefter.

torsdag 18 november 2010

Man vet att man är gravid när...

...man avskyr doften av banan, men tycker däremot att handsprit luktar gott?!

Ögongodis!

Jag brukar inte vara förtjust i jättevältränade karlar. Men jag måste erkänna att Joe Mangiello är ett undantag och ger mig ytterligare en anledning (förutom Alexander Skarsgård!) att titta på "True Blood".

Vem har sagt att vampyrer är sexigare än varulvar?!

onsdag 17 november 2010

Uppvaknande...


V.31: Ca 41 cm och 1,5 kg.

Herregud! Det känns som att det verkligen närmar sig nu. Plötsligt har det slagit mig (som blivande trebarnsförälder...*hmm*); jag måste ju faktiskt FÖDA FRAM ungen också! :-O

Tycker du att du är snygg? Skäms!

Satt och lyssnade på Rix Morgon-zoo en morgon denna veckan. Roger betygsatte sitt eget utseende till 9,5 av 10 (på skämt la han snabbt till) för när Ola fick frågan hur snygg han själv tyckte att han var och han svarade 7 av 10 blev det smått rabalder!

Varför är det så "fel" att tycka att man själv är snygg och/eller vara nöjd med sig själv? Visst, vi har säkert alla något som vi inte är helt nöjd med. Men om man som helhet tycker att man ser bra ut, varför är det så konstigt och tabu?!

Jag tycker om min kropp i allmänhet och mina ögon, min mun och min rumpa i synnerhet (med kurvor och allt!)

Vad är ni stolta över?
:-)

lördag 13 november 2010

Blåsigt väder (eller)...?

Helt plötsligt får den här frisyren helt andra associationer...

Bilden är lånad från lista.se

Idol 2010 - Rocktemat knäckte alla Idoler utom en!

Nu är väl jag aningens partisk (...) men hur kunde Andreas och Olle får så dålig kritik efter gårdagens Idol-duett??
Och förresten, vadå "buskis"? Steget mellan Stefan & Christer vs. Andreas & Olle känns milslångt! Fast det kanske är svårt att sätta ord på sin kritik när den egentligen inte är befogad..?

Sen kan jag hålla med om att ingen av dem var särskilt bra i sitt singelframträdande. Framför allt inte Olle... Vad hände? Han sjöng ju falskt halva låten igenom och detta upptäcker jag, som själv sjunger falskt. Då är det illa!

Jay + Rocktema... Tja, vad säger man. Alla ord känns överflödiga. :-)



Ab, Ex

fredag 12 november 2010

"Vill du ha en snigel på ögat"...

Har tillbringat fyra heldagar innehållande utbildning på jobbet. Vi ska byta affärssystem om ett par veckor och ska nu bli fullfjädrade "Oracle-experter". (Or so we think...)

Jag säger bara att det är nog en jädra tur att jag inte är student. Delen att lära sig går väl an (för jag har lätt att komma ihåg nya saker) men däremot att sitta och lyssna dagarna i ända. Jag hade nog blivit knäpp! Man blir ju tröttare och segare i huvudet* på kvällen än en snigel på "nedåt-tjack"...?!

* Kanske har med åldern att göra?


Nu har jag äntligen kommit på det...

Jaså, det är svamp jag har.
Jag som hela tiden trott att jag var gravid... ;-)

tisdag 9 november 2010

Ung & Bortskämd borde döpas om!

Om vi ska fortsätta på ämnet; "Ung & Bortskämd" borde döpas om till "Gammal och korkad". Ska man hårddra det är det ju inte barnens fel att de blir som de blir! Jag, liksom många andra som såg premiäravsnittet igår förfärades nog minst lika mycket över föräldrarna.

Jag ska väl erkänna att framför allt min kära far har varit rätt bra på att curla, t.ex. vad gäller att skjutsa mig till stallet 5 dagar/vecka, hämta mig och min cykel vid skolan när jag, mitt i vintern, inte orkade cykla hem...

Men det är skillnad på att curla och curla! Inte tusan är det på något sätt NORMALT för en förälder att först köpa en lägenhet till sitt barn för att sedan komma dit och laga mat, städa och ta med sig smutstvätt hem för att tvätta...?! Eller för att citera en pappa som mer än gärna verkade låna ut sitt kreditkort:
"- Vill hon köpa en jacka. Eller två. Eller tre, så är det fritt fram..." (VA?!)

Det är (först och främst) inte ungdomarna som behöver ett "wakeup-call" utan föräldrarna!



Ab, Ab

Nej men, vad tusan?!

Det kom snö i år IGEN?!
Surprice...

söndag 7 november 2010

Ung & Bortskämd*

* Nej, jag pratar inte om mig själv. ;-)

Svt:s nya satsning "Ung & Bortskämd" är ett exemplariskt typexempel på tv-program, där man inte vet om man ska titta eller inte!
Man vet att man kommer sitta och skämmas och himla med ögonen åt GALET bortskämda barn som aldrig har behövt hjälpa till hemma. Vars mål är att bli rika och kunna anställa hemhjälp...

Olga 18 år säger att hon har haft det bra. Hon har aldrig behövt lyfta ett finger och har därför kunnat sköta sig och fokusera på skolan. Mmmhm...? ---->
(Jag som trodde att man fortfarande fick lära sig att stava i skolan?)

Det enda detta "uppfostringssätt" resulterar i är att det springer omkring ett halv generation som tror att de ska lyckas från start. Att de aldrig kommer behöva jobba på McDonalds, städa eller plocka varor på ett lager. Och vars vita skjortor gång på gång kommer krympa och/eller bli rosa pga av en felsorterad, röd strumpa!

Vad tycker ni? Gör föräldrarna barnen en tjänst eller en björntjänst? Anser ni själva att ni är curlingföräldrar på något sätt?



Ab, Ab, Ab

lördag 6 november 2010

Trick or treat (or terror)?

Jag har aldrig förstått mig på "hypen" med Halloween? (Har vi tur kanske fler har börjat inse detta, då försäljningen tydligen minskar i Sverige för första gången på flera år!)

Vad går det ut på egentligen? Våra barn springer runt till grannarna, vars barn i sin tur springer till oss och tigger godis? Varför kan inte alla ge sina egna barn godis, så blir slutresultatet detsamma...

Som tur är bor vi på landet, så kvällsbesök av barn är inte så vanligt här. Någon enstaka dyker upp varje år. Hade jag bott i stan där de springer i dörren stup i kvarten hade jag förmodligen struntat i att öppna och fått dörren nerkastad av ruttna ägg (och blivit ännu mer förbannad och anti!)

Hm... Vad negativ jag kände mig idag? ;-)

Receptet bakom "sovmorgon"!

Ända sen vi ställde om klockan har yngsta sonen vaknat vid 05-tiden, oavsett när han lägger sig... Igår var vi hos vänner och åt lite god mat och barnen busade fram tills dryga 21.00. Idag sov han till 06.40. (Wow!)

Konstaterande; Det är alltså icke existerande "vuxen-kvällar" som gäller för att vi ska få sova till en någorlunda vettig tid på morgon. "Yeay, lucky us..."

onsdag 3 november 2010

3 veckors celibat?!

På den allra viktigaste av mötesplatser (...) familjeliv.se frågar en stackars tjej om det är onormalt att inte ha haft sex på 3 veckor under graviditeten.

Eh... 3 veckor?? Här hemma är kuk...förlåt krukväxterna utan fukt längre än så och överlever!

Jag kände att jag inte riktigt visste hur jag skulle förklara det på ett ej "nedvärderande" sätt. Så:
"- NEJ! DET ÄR INTE PÅ NÅGOT SÄTT ONORMALT!" var liksom det som låg närmast till hand...