Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 26 december 2012

Juldagen bjöd på godis. I dubbel bemärkelse.

Juldagskvällen bjöd på film. I massor.
"In time", någon jag inte minns namnet på och slutligen "Drive". Filmen i sig var väl...eh... lite märklig och bitvis smått grotesk (som när man får se ett söndertrampat huvud i hissen. BLÄÄÄÄÄÄ!???)
Men ljuspunkterna fanns ju helt klart där. De flesta innefattade väl egentligen bara scener med huvudrollsinnehavaren. Ni vet nog alla vad jag tycker vid det här lager. Ögongodis!  ;-)



tisdag 25 december 2012

Klä granen, slå in julklappar, mysa! Och så lite kräkningar på det... ;-)

Utöver mellansonen som spydde tidigare i veckan, så har även lill-skiten och sambon varit dåliga. Men jag och äldsta sonen håller ställningarna... *peppar peppar* Och trots alla sjukdomar har vi faktiskt hunnit med en riktigt bra jul. Så god fortsättning på er allesammans! ♥


lördag 22 december 2012

Allvarligt talat, har ni inte liv eller??!


Ta inte det här på fel sätt. Men jag måste bara fråga det ovanstående...
Jag trodde att jag var internet/blogg-beroende, men när jag tittar på bloglovin BOMBARDERAR ni era bloggar med, inte ett inlägg om dagen, utan typ fyra?! Nu i juletider och allt...

Vad hände med julpyssel, julmys, paketinslagning, soffslappning...???
Kom in i julandan mina kära bloggvänner! 


PS. Ta detta med en nypa salt, jag tycker om er! Men ni har nog hängt här tillräckligt länge för att förstå mitt tonfall? ;-)

PS. Nr2. Vi lever. Bara mellansonen som spytt än så länge. *peppar peppar* Vågar knappt andas ut! Blev t.ex. på helspänn igår kväll när lill-skiten började gny i sömnen vid 23-tiden. Men som tur var hände inget på den fronten. *pustar ut....lite* 


God jul på er alla fina!

torsdag 20 december 2012

"Och det var den julen, det"....

...tänkte jag igår kväll.Mellansonen vaknade vid 22-tiden och var ledsen. "Mardröm" tänkte jag, men nähä... Det var kräk i hela sängen och på golvet nedanför sängen. *suck... dubbelsuck*

Fick snällt torka upp och tvätta och sedan tog sambon nattvaket i natt. Jag har tvätt händerna som en tok så jag hoppas att vi klarar oss över jul! Idag är minsta sonen hemma med sambon och mellansonen. Han är inte sjuk. Än... Känns sådär att lämna honom hemma bland infekterade "prylar" och luft... :-P



tisdag 18 december 2012

Muphys law...

Efter tidigare erfarenheter, bad jag idag äldsta sonen och mellansonen att uppföra sig och vara snälla, innan vi gav oss in på Ica! Väl därinne går de bärsäkragång..... som små ljus (!?!) Va, vad hände???

Istället får yngsta sonen självklart ett frispel vid hushållspappret och det håller i sig hela vägen, förbi  kassan. Ett högt, gällt skrik som nästan signalerar: 
"Mamma nyyyypper mig! HÅRT!!!!"


Det var nog exakt det många trodde att jag gjorde när jag kom, för jäklar vad de glodde. Jag hade lust att skrika: 
"- Nej! Jag slår inte mitt barn (som synes)! Det bara låter så..." *Suck*

Dagens positiva tanke: "Ok, de andra som kommer i gångarna med kundvagnar VEJJAR i alla fall när jag kommer..."  :-P


söndag 16 december 2012

Ögongodis!

Vi tog en kort sväng på stan igår, i jakt på våra första (!) julklappar.
(Ja, det känns smått stressigt). Min sambo har kommit med förslaget att vi ska ta en sväng på stan nu på lördag, för att införskaffa de sista klapparna. Jag vet inte om han är dum eller smart..? Antingen är det jättelugnt, två dagar innan jul, eller så är det kaos. Jag får återkomma om vilket han är, alltså... ;-)

Gårdagens stadstripp bjöd på en trevlig överraskning i alla fall. När jag gick förbi JC tittade jag upp på reklamskylten och fick se.... (Se nedan) Nice!! :-)



fredag 14 december 2012

Som Arnold sa....

...I´ll be back! 
Alltså, förlåt... Det är intensivt just nu. Mycket som händer!
Men ändå inget direkt att skriva om. Märkligt...? :-P


onsdag 12 december 2012

Det är inte lätt att vara liten...

Mellansonen kommer fram till mig och är jätteledsen.
"- Var är det som har hänt?" frågar jag.
"- Det är XXXXX (äldsta sonen) som håller på... *uuuäääääh*
"- Nej men... Vad gjorde han då?"
"- Han skrämde mig. Så jag bet mig i tungan!" *snyft, snörvel*

*fniss, fniss, dubbelfniss*
Alltså förlåt kära son, men...... Det var aningens svårt att hålla sig för skratt där. ;-)


måndag 10 december 2012

Piggelin? - Not so much!

Vi gick upp okristligt tidigt imorse... *gäspar*
Klockan var ställd på 05.20 och det är en timme tidigare än vad min kropp är van vid! Snoozade alltför länge...! Sen blev det bråttom. Vi hade en remisstid på Borås Lasarett för att kolla mellansonens syn. 

Som jag skrev sist; det är absolut inget konstigt att skaffa glasögon, men ändå vill man ju att allt ska vara så bra så möjligt. Jag var lite nervös. Först fick han kika in i någon apparat och efter det var det 3D-glasögon och vanliga bokstäver som gällde. 

Märkligt nog tar han en hel del små bokstäver på första försöket, utan tvekan. Medan några blev helknasigt... Som om han bara gissade hej vilt..?

Hur som helst hade "apparat-testet" visat att han inte behövde glasögon. Inte just nu i alla fall. Han låg lite efter på ögats "utvecklingskurva" men det var ingen fara. Däremot skulle vi få en ny tid i sommar, när han är 5 år för att titta så ögat/synen har förbättrats till dess.



lördag 8 december 2012

Ögongodis kan uppväga en film!

Jag och sambon såg på hyrfilm igår kväll. "Maktens Män". 
Den var helt ok. Inte jättebra men... Det spelar ingen större roll, för jag kan tänka mig att "genomlida" 101 minuter, när ögonen får vila på George Clooney och (framför allt) Ryan Gosling!! ;-)

Jag försökte övertala sambon att vi ska hyra "Drive" också. Han mumlade bara något till svar... Vadå, han vill ju hyra filmer med Catherine Zeta Jones! Haha!

Lånad från sverigesradio.se

fredag 7 december 2012

I love you, din lilla "sticka"!

Jag är galet lypsyl-beroende! Eller läppsyl. Eller läppklet eller vad det nu heter?! ;-)
Jag glömde ta på det innan jag stack hemifrån imorse och när jag kom ut visade det sig vara 19 grader kallt (!?!) Jösses, Kung Bore. Bra jobbat?!!

Hur som helst. Självklart rotar jag INTE efter det i väskan när jag kör bil. Så hela vägen (45 min) till jobbet satt jag och tänkte:
"- Inte slicka läpparna. Inte slicka läpparna.......!!"
Smarta typer, de där lypsyl-tillverkarna. Mer beroendeframkallande än cigaretter ju! (Ok då, bara nästan). ;-)


tisdag 4 december 2012

Blir det en vit jul, tror ni...?! :-)

Snö, snö och mer snö. Hur länge ska det snöa egentligen?!
Inte för att jag har något emot det. Hellre detta än allt jäkla regn som föll mellan juni och november...! :-P

Nu är det lätt, fin snö och ca 8-12 minusgrader. Perfekt när inte det där förbannade vägsaltet funkar! Bara torrt och fint på vägarna. Synd att folk tror att det är snorhalt och ishalka bara för att det inte är barmark... *suckar*
Sund förnuft, längre avstånd och försiktighet funkar länge. Köra i 30-40 km/h på stor väg är INTE ofarligt. Snarare tvärtom, enligt mig! *suckar igen* Jag får nog emigrera till Norrland där folk kan hantera och köra i snö, trots att det kommer i metervis! Knepigt det där... ;-)

PS. Det finns fler som gillar snön här hemma, förresten! :-)


söndag 2 december 2012

Impulsköpa möbler.

Det blev en tripp till dårarnas paradis; 
(Som Peter Harrysson beskrev det när vi träffade på honom där en gång) till IKEA igår. Det var egentligen lillebrorsan som skulle "boa" lite till sin lägenhet, men vi hängde på. Enda stället där jag kan impuls-köpa möbler. Helt sjuk...! Haha!

Det blev ett högskåp till badrummet, som vi i och för sig har letat efter. Nya kaffekoppar. Inte ha 14 st uddakoppar (typ...) ;-)
Nya dynor till köksstolarna, fönsterlampor till köket, slevar, stekpanna och lite annat smått och gott. Låt oss inte glömma kron- och värmeljusen! Man kan väl inte åka till IKEA utan att köpa ljus...??! Hihi! ;-)


lördag 1 december 2012

Jag - Tant??

Äldsta sonen: "- Mamma, mamma! Vet du vad jag skrev för ord på Ruzzle?"
Jag: "- Nej, vad skrev du?"
Sonen: "- Tant!" *fniss fniss*
Jag (misstänksamt): "- Varför tittar du på mig ?? Du menar väl inte att jag är en tant?!"
Sonen (tveksam): "- Eh.... Nej. *tystnad* Men jag skrev det, bara. *fortsätter med sitt fniss fniss*

Hm.... Hur tolkar man det??? ;-)

God morgon på er!

fredag 30 november 2012

Gillar ni skräck, så titta på detta!

Av en slump råkade jag igår kväll, bläddra över till Canal Plus Series och fastnade vid serien "Bedlam".  
Den verkade först helt "normal", så jag slötittade i ett par minuter. Men blev sedan totalt överrumplad och hysteriskt livrädd!!! Kollade blixtsnabbt var det var och det visade sig handla om spöken. Och nu pratar vi inte mjuk-vanilj-spök-serie a-la "Medium". Utan jag blev fullständigt paralyserad och rös över hela kroppen...!!!

"Bra" att sitta och titta mellan fingrarna i ytterligare 45 minuter (för ja, jag kunde trots detta inte sluta titta) när sambon är bortrest och jag är mörkrädd sedan innan. Ditt pucko, Malin! :-P


torsdag 29 november 2012

Jag som hann bli riktigt glad en kort sekund.

F*n också, att de kom på att de hade gjort fel...
Men ni banktjänstemän som kan tänka er att radera våra bilskulder, UTAN ATT ångra er, är hjärtligt välkomna att höra av sig. Vi kan bli helkunder hos er i utbyte. Deal? Haha!  ;-)



onsdag 28 november 2012

Julklappar, julklappar, julklappar.

Idag hörde jag på radion att 3 av 10 planerar att minska julklappsinköpen.
Och att man tror att årets julkonsumtion för första gången går nedåt, jämfört med föregående år!
"Tack gode gud!" var min tanke, måste jag villigt erkänna.

Jag förstår inte hetsen. Jag har vid flera tillfällen sagt att mina barn inte behöver 14 paket med leksaker. De har redan massor! Bättre att köpa en eller två dyrare saker i så fall.
 

Trots vår vädjan känns det som att det har varit samma sak varje år. Man sitter där med minst 10-15 paket per barn (!) och det är många barn med på vårt julfirandet. (Och då har alla ändå öppnat mer eller mindre antal julklappar hemma på morgonen).

Vissa år har jag funderat på att inte köpa några julklappar ALLS till våra egna barn, bara för att de får så många. Men samtidigt känner jag; klart att man måste köpa till mina egna barn..?! Bättre i så fall att alla gör det och att man inte köper till alla andra barn?

Hur gör ni vid jul? Hur går tankarna?

 

måndag 26 november 2012

Dagens fråga på Rix Morgon-zoo var:


Var Neil Armstrong första människan i rymden?

Svar: Nej, det var Jurij Gagarin.


Då protesterar äldsta sonen och säger:
"- Mamma, de har fel! Första människan på jorden måste ju varit första människan i rymden! För jorden finns väl i rymden??" 

Hehe! Måndagsfunderingar i en 8-årings huvud. Och han kan ha en poäng där... ;-)


fredag 23 november 2012

Jag är inte alls avundsjuk!

Inte det minsta... Nope, jag är bara såååå glad åt alla som fick chansen att se Swedish House Mafia på Friends Arena igår (och idag och lördag). Eller ja... Eh...typ, nästan glad i alla fall... (Lucky bastards)!! ;-)

Bild lånad från dn.se

torsdag 22 november 2012

Jag och Bigfot....!

Ni vet när man kört ett pass på gymmet så här i vintertider (även om vädret säger att det är någon annan årstid).
Man har kört de flesta passen de sista veckorna i långa tights och väljer den här dagen trekvartslånga. Man är svettig och slutkörd. Man ställer sig efter passet och stretchar med benet upp mot en fönsterkant. Och upptäcker:
 "- SHIT...??! När rakade jag benen sist egentligen??! Och varför har ingen gett mig en hint om det sen augusti...??!"

Fort, fort, fort hem och duscha och fram med rakhyveln!!!  (I-landsproblem). Haha! ;-)


onsdag 21 november 2012

Min första bok på evigheter!

Nu är den utläst. "Femtio nyanser av honom". Eller "Fifty shades of Grey" om man nu vill vara lite internationell. :-)
Boken har fått GALET mycket uppmärksamhet! Själv gick jag faktiskt inte och köpte den utan lånade den av en kollega på jobbet. I kö att läsa den efter mig, står nog en sisådär 5-6 personer. Några ville inte vänta och har redan köpt den själva.

Det här är lite pinsamt, men jag har inte läst en bok på säkert...8...år?! Bara veckotidningar såsom Cosmopolitan eller Mama som man läser ut på en halvtimme (eller t.o.m. kortare tid). Det känns därför som att jag har väldigt få referenspunkter, för att kunna "bedömma" boken. Men hur som helst... Here it goes.

Boken var annorlunda. Bra annorlunda! För oss "vaniljsexare" (som vi kallas i boken) kanske något "ogripbar" och bitvis nästan pinsamt intim! Ungefär som när man tittar på Fråga Olle ensam och ändå tycker att det är lite jobbigt...! Haha! ;-)
Men jag kommer definitivt läsa de kommande två böckerna!



tisdag 20 november 2012

Jag vet vad jag INTE har varit i ett tidigare liv!

Vallhund!! Hur jag vet det, undrar ni?
Halvvägs in i dagens storhandling insåg jag att jag inte kunde ha lillskiten i vagnen sista biten genom affären. Det behövdes mer påsar i vagnen helt enkelt!
Med 
tre galningar på golvet som går i helt olika riktningar och skiter fullständigt i mig, gör mig HUR STRESSAD SOM HELST!

Bild lånad från kundtidning.se

Varför kan mina barn inte vara mammagrisar
som får PANIK när mamma kommer utom synhåll?? Vad mycket lättare det hade blivit då!

Förutom att jag ska ha uppsyn över alla tre, ska jag dessutom hinna plocka i och scanna resterande varor. Om det blev rätt eller inte, kan jag bara gissa... 

Hm... Inte nog med att jag inte har vallnings-genen. Jag verkar inte kunna göra flera saker samtidigt. Innebär detta att jag kan ha varit en man i ett tidigare liv?! ;-)

Pustar ut, tar en huvudvärkstablett och kommer mycket snart slappa i soffan! *längtar*


måndag 19 november 2012

Den där förbannade sparkdräkten...!

När sonen själv får välja/köpa kläder för sina födelsedagspengar känns det som att han borde få välja helt själv.

Och då blev det (såklart) det där plagget jag verkligen INTE gillar. Som han så gärna vill ha... :-P
"- Du får i alla fall inte ha den i skolan!" sa jag bestämt. Men även den matchen förlorade jag...

"Välj dina fighter" heter det ju. Jag kände att det fanns/finns betydligt viktigare saker att slåss för i så fall. Men ändå... Onepiecen är såå gräslig. Jag får (nästan) utslag!! Men smaken är ju som baken... Haha! ;-)



söndag 18 november 2012

Confession...

Hej!
Mitt namn är Malin. Jag är 32 år och jag har något jag måste bekänna... Det här hänt något helt oväntat. Något jag aldrig trott skulle ske. Något frukstansvärt skulle man kunna säga...

Efter den här säsongen av "Så mycket bättre" har jag (motvilligt) blivit ett Darin-fan...?! :-o 
Shit, vad hände, liksom??? (Säger jag likt en fjortis) Allt killen tar i blir ju till guld! Han kan inte göra en låt dålig. Hur kan man ha en sådan förmåga?


Bild lånad från google


lördag 17 november 2012

Lördag morgon och nu blir det...

....en tripp till simhallen.
Ha en fin lördag allesammans, så hörs vi sen! :-)


torsdag 15 november 2012

Äntligen onsdag! - (skriver vi såhär på en torsdag..)


Så tyckte äldsta sonen igår (och varje vecka)! Favoritsysselsättningen ridning står på schemat då. 
Han är SÅÅÅ fast! Han har alltid varit lite av en version av "pojken som talar med djur". Djur samlas t.ex. runt honom i barnen lantgård, trots att det är massor med barn där inne. Våra katter sitter i trappan på kvällen och väntar på att han ska bli klar, så de kan gå med och sova i hans säng!

Men att han skulle bli så här lycklig av hästar och ridning trodde jag faktiskt inte. Kul att se och uppleva. ♥  Särskilt som
gammal  ung ridtjej!  ;-)