Min träningsblogg - Rund är också en form!

torsdag 17 november 2011

Vi är så gnälliga!

Trafikborgarrådet Ulla Hamilton reste till USA på tjänsteresa. Bara flyget tur och retur gick på 33.000 kr och sedan checkade hon in på lyxhotellet "Millenium Plaza". Hon säger att hon gjorde detta var för att kunna sova bättre

Så klart det var. Självklart ska våra politiker kunna unna sig lite lyx på skattebetalarnas beskostnad, så att de kan få SOVA! Allt annat vore konstigt. Vi ska inte vara så gnälliga!

Och tänk vad skönt Agda, 92, sover när hon ligger i en nerkissad/bajsad blöja i sin säng. Mjukt och skönt! Nästan som hennes eget lyxhotell....Same same, only different...

9 som har tyckt till:

Prinsessanadia sa...

Jävlar va arg man blir när man läser sånt här! Det borde finnas en gräns för hur mycket hotell får kosta per natt när man åker på sådana resor. Och då tycker jag att 1000 kr per natt är en rimlig gräns. För det priset får man ett helt okey rum vart man än reser.

Anneli sa...

Och ändå kostar nog Agdas "hotellrum" lika mycket som Ullas. För vården som di gamla betalar för är ju inte gratis..och här har vi kunder som inte kan klaga på servicen?

Usch är bara förnamnet!

Anonym sa...

Antar att du inte så ofta flyger på USA i tjänsten? För den som förväntas vara alert och kunna jobba direkt efter landning är business class nästan en förutsättning. Efter 8 timmar i ekonomiklass är man ju så mosig att i alla fall jag knappt kan gå rakt. Det egentliga problemet är inte att folk åker business class utan att vi accepterar att åka economy class. Hade vi transporterat djur på samma sätt (0,5 kvadratmeter per person, 1 flaska vatten och ytterst begränsat med mat) hade djurskyddsmyndigheten förbjudit detta med en gång.
Så för min del struntar jag i hur politiker flyger när de jobbar - däremot kan man definitivt ifrågasätta varför de åkte just till New York. Det lär väl finnas andra städer på närmare håll som kan studeras på ett med kostnadseffektivt sätt.

Malla sa...

ja jag blir bara så arg...

Mr Profit sa...

@Anonym
Frågan är om DU någon gång flyger i tjänsten? Det funkar utmärkt att flyga både 8 och 12 timmar och sedan vara alert, även i economy. Klarar de inte det, då måste alla politiker också ha skattebetalade barnflickor, för att ha småbarn är klart mer uttröttande än att sitta på ett plan i economy.

Jag har aldrig varit med om att det varit brist på vatten på en långflyg. Har du testat att be om mer? Vet du med dig att du blir väldigt hungrig, så köp med något och ha i handbagaget. Inte knepigare än så. 33000 för en person är ett löjligt slöseri med skattepengar.

Amanda sa...

Hurra, en var kvar iallafall :D

Ja men eller hur! Tycker det var igår jag satt med pinvärkar och hade ont, men det var 3 månader sen. Hu så tiden går!

zoega59 sa...

Hamilton gjorde absolut rätt
Självklart är våra politiker värda all lyx i världen, och våra gamlingar är inte värda ett ruttet ägg

Vem bryr sig, men förbannad blir man på alla orättvisor

Frugan med Lillan i magen sa...

Skamligt att politikerna ska ha så bra betalt och ha såna förmåner....

Nä men ha inte det, här håller det på att ljusna när Ella går till skolan och det är en så skum "belysning" så jag tar det säkra före det osäkra och har reflexvästen på henne.
Tack så mycket, jag gör så gott jag kan som mamma. Det är inget lätt jobb man har :)
Kram

Freedomtravel sa...

Snygg och bra parallell! Jag kan inte förstå att Ulla Hamilton sover bra om nätterna. Hon borde ligga och snurra och fundera över hur skattepengarna används...