Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 17 oktober 2011

Moralkärringar!

Jag blir bara förbannad på alla j***a moralkärringar som finns runt om i samhället! (Ja, jo, det finns kanske risk för att jag är en ibland också, men.... *harkel*) ;-)

Varför skulle man vara en dålig/sämre mamma för att man jobbar tidigt efter förlossningen (eller sent i graviditeten)?? Jag vet inte hur det är med er kvinnor runt om i landet, men min sambo är i alla fall en minst lika bra pappa som jag är mamma till våra barn!
Jag skulle inte ha haft några som helst problem med att börja jobba efter 2 veckor (om jag hade velat och orkat).

Jag började arbeta när de två äldsta sönerna var ca 8 månader, för att jag klättrade på väggarna hemma! Fick vid ett tillfälle en kommentar som löd:
"- Jaha? Oj. Men han kan väl inte börja på dagis redan...?"
"- Nej. Men han har faktiskt en pappa också!
" svarade jag lite irriterat och fick inget svar tillbaka. Bara en smått skamsen blick.

Vi vill ha ett mer jämställt samhälle. Att pappor jobbar dagen efter förlossningen är inget konstigt. Att papporna ofta (inte alltid) hellre jobbar än är hemma med sina egna barn är det ingen som höjer ögonbrynen över?!

Varför skulle inte mammor kunna tycka det var roligt att gå tillbaka till arbetet? Varför skulle man en sämre mamma för att man inte vill gå hemma i 2-3 år?

16 som har tyckt till:

oumberligating sa...

Det är väl inget att bli upprörd över, precis som du säger så har ju barnet en Pappa också, det enda jag kan tycka är lite fel är om, arbetet uteslut bröstmjölken som barndet behöver. Men alla kan ju inte amma och sedan går det ju att "pumpa juvret" också, som vi fick göra i min Frus fall eftersom hon blev sjuk efter förlossningen!
Någon dålig Mamma är du inte i vilket fall som helst, du bloggar ju om Förädraskapet, tänk om fler gjorde det!
Ha en fin dag!
Kram ifrån Oumberlige Peter!
PS: Har jag berättat att jag var hemma i över 2 år när barnen var små? I mitt fall trivdes jag bättre med det än att jobba, men så är ju mina "fragglar" riktiga änglar också, precis som sin Far! (ler)

oumberligating sa...

Jag är glad att du inte har en Postkod lott, det innebär att du är en självständig människa, när jag ser alla dessa människor utan eget liv på ett torg, då känner jag att allmän rösträtt inte borde finnas!
Kram igen ifrån Oumberlige Peter!

Anneli sa...

Du uttrycker mina tankar precis, jag blev så jävla arg när jag läste om kritiken mot Laila. Tänk, när alla tycker att pappan är duktig om han är hemma med barn men får han kritik om han INTE är det? Nejdå.

*suckar*

Kan inte folk bara ge fan i att ha åsikter om sånt de inte vet nåt om, sköta sitt eget liv och strunta i hur andra gör..? För det som känns rätt för en kan vara helt fel för nån annan, vi är ju tackoliv inte stöpta i samma form, vi människor. Man undrar faktiskt vilka dessa moraltanter är nån gång? Förmodligen såna som inte har barn själva kanske!!

Josefine sa...

Håller med dig fullt ut. Oftast brukar mamman stanna hemma först, just pga ammning, men sedan har tyvärr oftast kvinnor lägre löner och detta leder till att man ofta väljer ekonomi före. Sedan kan det finnas andra orsaker som gör att mamman oftast stannar hemma. Men de finns även de kvinnor som väljer att ta sig iväg till jobb och de är fasen lika bra föräldrar för det! Och papporna får då möjlighet att bygga upp en relation till sitt barn på ett helt annat sätt. Alla ska göra som de känner för det! Huvudsaken är att barnet är älskat, resten får komma som det kommer!

Jempa sa...

Word!

Katarina sa...

Jag har en enkel filosofi, var och en sköter sitt! ;-)
Varför lägga tid på hur andra människor ska/bör leva sina liv?

Nett sa...

Vill man börja jobba så skall man det utan att behöva ha dåligt samvete. Med min första ville jag vara hemme länge, med min tredje och sista klättrade jag på väggarna ;)

Västgötskan sa...

Jag vill bara förtydliga; Självklart gör alla som de vill! Jag säger inget om mammor som är hemma i 2-3 år.

Däremot behöver dom inte klanka ner på de mammor som väljer att INTE göra som de själva! :-P

Barnens Hjältar sa...

Vi är överens, jag var nne och läste och skrev på Laila bagges blogg i frågan faktiskt. Jag gillar henne. moraltanter borde uppdatera sig, de sitter fast i något Bios-system från typ 70-talet?

Sara ~ Candis sa...

Håller verkligen med dig!!

äppelblomman sa...

Nej att alla ska ha så ont hur man en gör... Vad man en väljer så är det ju fel enligt dessa moralkärringar... Här hemma är det jag som alltid har varit hemma och trivs som fisken i vattnet med det! Jonas jobbar extremt mycket och satsar på sin kariär och jag stöttar honom till det eftersom att han har lagt ner 4 år på högskolan för att bli den han har blivit. Så även om han skulle velat varit hemma med barnen så hade han inte fått det för mej...
Men hade jag kanske haft ett jobb som han, så hade jag säkert börjat jobba efter bara 6 månader!!
Alla gör som dom vill!
Kramis K

Joanna Björkqvist sa...

Hudsaken är att mamman och pappan är överens, tycker jag. Ingen annan har med det att göra. Lätt som en plätt. Konstigt att inte alla tänker så, för det verkar så jobbigt att lägga sig i allas liv hela tiden...

För övrigt, apropå min filmkväll igår, tycker jag absolut att du ska se I rymden finns inga känslor - en helt underbar film!!!

Sara ~ Candis sa...

SV. Tack så hemskt mycket :D din bakgrund är otroligt mysig btw <3

Anonym sa...

Jag som mamma till vuxna barn kan tänka tillbaka på den där tiden då man gick hemma med barnen som en idyllisk tid och det är ju en otrolig förmån vi föräldrar har här i Sverige. Den tiden är ganska kort egentligen och jag tycker nog att man ska försöka ta till vara på den, men det är självklart upptill varje föräldrapar att dela upp det som man själva vill ha det...

Nettan sa...

Jag skulle inte kunnat säga det bättre själv. Det är så synd att så många är så snabba att slänga en extra släng av det dåliga samvetet som föräldrar inte behöver ha mer av. Att denna del av jämställdhet ska vara så jäkla svår att få in och att bryta tanken av att det är mamman som kan bäst. Usch för sådant. / Nettan

Janeth sa...

Sånna där frågor är ju upp till var och en.
Vilket barn förtjänar en förälder som våndas över att gå hemma för länge!?
Nej, var & en mår bäst av att bestämma själv.
Tråkigt nog så bor vi i ett land där folk gärna dömer andra & tror sig veta bäst själv =P