Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 21 augusti 2011

Tomorrow is the day!

Imorgon börjar sonen första klass. FÖRSTA KLASS?! Vad hände... Hur blev han så stor??
Jag läste tidigare i veckan att var tredje skolelev är orolig inför skolstarten. Framför allt oroliga för högt ställda krav och att hamna utanför.

Jag tror inte att sonen är det. Han säger i alla fall att han inte är det. Han är förväntansfull och lite pirrig. Hans "oro" ligger nog mer i det faktum att det inte finns några LEKSAKER i klassrummet (som det gjorde i "nollan"). Livet är hårt... Hi hi!

Sen hörde jag även på nyheterna idag att de flesta fortkörare utanför skolorna är just stressade föräldrar. Det där har jag aldrig fattat. Jag håller inte alltid hastigheten, men där det är 30 km/h är det pga en anledning!!

Hur tänker föräldrarna?
"Nu har jag släppt av mitt barn och har bråttom till jobbet. Sen om jag kör på någon annans unge har inte så stor betydelse"...?!

11 som har tyckt till:

oumberligating sa...

Ja vad hände! Alla mina 3 började skolan som gulliga delvis tandlösa varelser....nu har de gått skolan klart...hm...grund och gymnasie i allafall......nu pratar vi verkligen om vad "hände"...vart tog alla åren vägen?
Lycka till i morgon, minns min första skoldag...allt blev kaos i Oumberlige Peters värld...vi fick nämnligen två fröknar som delade på en tjänst!
Urskumt så var det varken hos Emil i Lönneberga eller Pippi Långstrump...dessutom var de två gamla ruggugglor som man knappast ville gen en puss pga av sin "godhet"!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Gafflan sa...

Lycka till med förstaklassaren! Jag har också en förstaklassare fast det är ettan på gymnasiet och fast hon inte erkänner det så är hon lite pirrig hon med.

Barnens Hjältar sa...

Nä man kan ju undra hur de tänker.

Ja, jag fattar inte hur vuxna människor kan bete sig så. Tänk att vi har skolplikt i Sverige så om de mobbade vägrar gå till skolan blir de straffade ändå för att föräldrar får betala böter eller så råkar de ännu mer illa ut. Nä för tusan, bort med skolplikten tills vi kan garantera våra barns säkerhet i skolorna-

Katarina sa...

Min yngsta tjej började i ettan i torsdags. Men hon var inte nervös eller orolig för något sådant iheller :-)

Ja vissa föräldrar tänker inte. Inte alls! De kör rent ut sagt som idioter. Själv går vi till skolan... den ligger 30 meter bort haha

Kram

Västgötskan sa...

Peter:
Det går verkligen ruskigt fort. Snart kommer jag/vi vara där ni är nu. Galet...! :-O

Gafflan:
Ja, det är ju inte lika "lätt" att erkänna sånt i den åldern. :-D

Nett sa...

Första klass, ja det är ju något alldeles speciellt det. Då man börjar att bli stor, och oftast då barnen har en längtan till första dagen på skolan. Hoppas att det går bra för han. :)

Anneli sa...

Jaaa, ena dan ligger de på ens arm och diar, och nästa är de tonåringar och man fattar inte vad som hände!!

Nu börjar livet med utvecklingssamtal, föräldramöten och skolråd och insamlingar till presenter och blommor vareviga skolavslutning..:)

Västgötskan sa...

Nett:
Tack, det gick jättebra. :-)

Anneli:
Ja du... Första utv.samtalet är om en vecka och föräldramöte om 3 veckor. Det ska börjas i tid... Ha ha!

Anneli sa...

Vänta du bara V..om några år kommer du vara utless på alla förbaskade föräldramöten och utvecklingssamtal och sånt. Gissa om jag tyckte det var skönt när min dotter gick ut nian? Utvecklingssamtal har vi fortfarande, men inga förb.. föräldramöten och skolråd och inga insamlingar..för det fixar ungdomarna själva nu. PUH!

Husfrun sa...

Nej precis, bara tuta och köra... idioter.
Ja... tänk, och min största började 2an. TVÅAN!

Janeth sa...

I det här hemmet är det mamman som oroar sig för att barnen ska hamna utanför/bli mobbade =P
Så barnen tar det med ro!
Mellan sonen började oxå ettan idag =)
Stort var det ju så klart......men han ville åka bussen själv och tja, han kom hem glad och nöjd =)

God natt god natt!