Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 26 augusti 2011

Djur är ingen förbrukningsvara!

Jag har skrivit om det förut, men jag skriver om det igen. Eller ja, rättare sagt, min bloggvän Anneli har skrivit om det, men jag blir så förbannad att jag måste ta upp det (på nytt).

Hur kan man hantera djur så här??? En katt har vandrat omkring i hennes område och sett "skabbig"/dålig ut. Anneli frågade runt och satte upp lappar i försök till att hitta en ev. ägare men ingen hörde av sig.

Nu hade en granne till henne lyckats fånga katten och lämnat in hos veterinär, pga ett skadat ben. Då visar det sig att katten är chippad och ägaren bor i närheten. De anser sig dock inte "ha råd" med katten och har därför skitit i den. Men hund har de (tydligen) råd med?!

Jag blir så oerhört förbannad när jag hör sådant här! Djur är för f-n ingen förbrukningsvara, som man kan skita i eller avliva när man inte längre har tid eller pengar!!! Låt bli att skaffa dem från början istället...!!! *morr*

9 som har tyckt till:

Osloskånskan sa...

Att ha djur medför ett stort ansvar, tyvärr är det allt för många djurägare som inte fattar det...

Alexandra sa...

"#¤%%&&%#""!"#¤%%&&//

Anneli sa...

Ja det är förjävligt detta! Vi på gården har varit bekymrade för den grå katten länge...han är skygg och svårfångad dock - när jag ringde djurhemmet sa dom att jag måste fånga i den själv och komma med den. Det gick ju inte..men jag har ställt ut mat till den ibland! Att min granne fångade in den igår berodde på att benet var väldigt skadat, annars hade han nog inte lyckats! Dessutom var det ju nödvändigt nu att den fick vård. Och jag köper INTE resonemanget om att de "inte har råd" att ta hand om katten. Har man inte råd att ha katt har man ju definitivt inte råd med hund, som är dyrare...!!

Jag hoppas djurskyddet tar hunden för dom!! Dom ska inte ha några djur, grrrrr!

Anneli sa...

Ps: Katten ifråga är väldigt söt, men har gått med mycket ovårdad päls som är avskavd på många ställen, förmodligen pga skabb och annan ohyra...pälsen blir sönderkliad av sånt. Plus att den är mager och eländig...det är så hjärtat brister! Att han överlevt så länge beror troligen på att det finns ganska gott om möss och råttor här, skogen finns ju bakom knuten..

Tre ungar och bebis. sa...

Sv; Jag gillar också byxorna:)!
Vero Moda 349 pix!
Kraaaam!!

Västgötskan sa...

Anneli:
Nä, hoppas verkligen att de blir ifrågasatta och ifråntagna djur! Helt galet!
Skulle man MOT FÖRMODAN inte ha råd med katten, så kan de väl åtminstone själva lämna in katten till något katthem. Inte bara lämna den ute utan mat! :-O

Västgötskan sa...

Tre ungar och bebis:
Ah, ska kika där. :-D

Husfrun sa...

Åh vad jag håller med, speciellt katter och kaniner verkar falla under kategorin "nuharjagtröttnatochskänkerbort" eller avlivar eller överger! Fy.

Anneli sa...

Idag fick jag veta av att katten blev sämre samma kväll och blev avlivad. Den var alltför illa däran och plågades bara. Han hade blåsljud på hjärtat pga hög feber, benet var illa skadat, ena örat helt avrivet mm.

RIP :(