Min träningsblogg - Rund är också en form!

fredag 18 februari 2011

En dyr (o)vana...

Jag har äntligen möjlighet att äta gravad lax igen. Under graviditeten gick jag i affären och dreglade varje gång jag såg dessa gyllene, djuprosa paket med mördad fisk...


NU FROSSAS DET!
(Det är synd att det är så jäkla dyrt bara...)

7 som har tyckt till:

Lillan sa...

Åhhh så saligt gott med lax! Älskar gravad lax och önskar också att den inte hade varit så dyr. Men man får lyxa till det ibland.

Anonym sa...

Du vet att du fick äta gravad lax under graviditeten va? Frysa i tre dygn först.

Lina sa...

MUMS, vad gott! Här hemma är det bara jag som äter lax. Det händer inte så ofta dvs..

Ja men visst, huggtänder tror jag starkt på! ;)

viktkamp sa...

har liiiite svårt för gravad lax.. =)

Robert sa...

Gravaditet?

Västgötskan sa...

Lilla Mimsan:
Det är olika råd kring det där. En del "experter" säger att listeria-bakterier INTE dör efter frysning.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/medicin/article7731778.ab

Däremot kunde man äta egen-gravad lax, vilket jag inte orkade engagera mig att göra.. ;-D

Tove Kungsholmen sa...

Listeria dör tror jag. Själv äter jag rå lax utan att den har varit fryst först, har aldrig mått minsta dåligt och har gjort det nån gång per vecka i tio år. Dock inte under graviditet.

Tror att grava själv är rätt lätt faktiskt. Men jag har aldrig testat...