Min träningsblogg - Rund är också en form!

måndag 31 januari 2011

Åh, så seeeegt!

Gissa om det väcktes hopp inom mig inatt? Vaknade strax efter halv 3 och kände av sammandragningar som gjorde ont både i mage och rygg! De kom dessutom någorlunda regelbundet; med ca 10-15 min emellan. Woohoow! Nu så... (Men "vågade" inte väcka sambon, då det var såpass långt emellan.

De höll i sig fram till runt 07-tiden, men sen när jag gick upp. Poff...BORTA?! Va fan..? Dessutom "härligt" med 4,5 timmes sömn... *gäspar*

söndag 30 januari 2011

Tänk vad bra internet är ibland! Hysterisk, gravid kvinna söker...

Här har jag gått och varit orolig över magsjuka inför förlossningen. Idag upptäckte vi röda prickar på sonens rygg och mage och förmodligen är det vattenkoppor, då detta har cirkulerat både på dagis och i skolan.
En hormonstinn, gravid kvinna börjar GENAST tänka; "Hjälp! Panik! Vattenkoppor och gravid/foster = Vadå ?!"


Läste först bara hälften av meningarna jag kunde hitta och fastnade vid ord som "allvarliga komplikationer" och "injektioner"... Men efter att ha fått en hysterisk gråt-attack och sen ändå lyckats lugna ner mig lite, insåg jag att jag har ju faktiskt HAFT vattenkoppor! (Vilket är det som kan vara det som är riskfyllt vid en graviditet).

Dessutom smittar inte vattenkoppor på så vis att man får bältros av det. (Däremot kan det smittas åt "andra hållet", dvs från bältros till vattenkoppor).

Då jag har haft vattenkoppor som ung (yngre) så har bebisen fått antikroppar under graviditeten, vilket vanligtvis skyddar i ca 1-6 mån efter förlossning, så nu har jag andats lugnare ett par minuter...


Önskedrömmar...?

Jag drömde i natt att jag var mer vältränad än någonsin och dessutom hade jag en fin-fin solbränna, trots att jag inte hade solat?!
Tror ni min "övergravida", vinterbleka kropp har något med det hela att göra...?


lördag 29 januari 2011

Julprogram, fortfarande..?!

Yngsta sonen ser på barnprogram:
"- Mamma, det är jultomten på tv!"

Va...?! Jaha, ok. Jag förstår tanken... --->

fredag 28 januari 2011

En glimt av pensionärslivet...!

Min kära mormor hade (nästan så länge jag kan minnas) ett ben som var något kortare än det andra. Detta pga förslitningar i höften, vilket i sin tur gjorde att hon ofta hade ont när hon gick in och ur bilen t.ex.

Jag tror att jag börjar förstå vad hon gick igenom i alla år, stackarn... Det här med bäckenuppluckring är inget att leka med. Jag har just nu så ont i höger höft att jag snart inte vet vart jag ska ta vägen! När jag vänder mig om i sängen och hör knakandet är jag övertygad om att jag aldrig mer kommer kunna gå igen! Varje morgon när jag vaknar har jag en ilande smärta hela vägen ner i benet... (Ja, nu är det gravidgnäll på hög nivå!)

Att då bo i ett 1 1/2-planshus är inte att rekommendera! Yngsta sonen har fått in (en sedan länge intränad teknik) att sitta på rumpan när han ska ner för trappan, med hjälp av båda fötterna och EN hand, halvt nedkanandes på sidan. Jädrar sicken hastighet!!!
Jag funderar på om jag kanske ska testa att lära mig det, men frågan är; hinner jag få in tekniken innan ungen kommer ut...?

torsdag 27 januari 2011

Det är sällan jag håller med Katrin Zytomierska...

...men idag kände jag att jag var tvungen! ---> Läs här.
Frågan som tas upp idag, efter statistik där det påvisar att män är inblandade i fler dödsolyckor än kvinnor, är: Vem kör bäst? Kvinnor eller män?


Nu måste man ju generalisera rätt grovt, men självklart är det män! Jag vet inte hur många kvinnor jag känner/ har känt/"en kompis till en kompis" osv. som kör som krattor! Jag vet inte hur många gånger jag blivit skjutsad och har suttit smått paralyserad av skräck, mött en kvinnlig förare i en rondell eller korsning (senast idag!) som verkligen får mig att undra; "Det är ett under att det inte sker FLER olyckor!"

Antalet dödsolyckor måhända är fler när det gäller män, kanske enbart för att de har bättre självförtroende och ofta kör FORTARE (= allvarligare olyckor).

"Om alla körde som en kvinna skulle vi ha halverat antalet olyckor för flera år sedan",
skriver man. Jag skulle nog vilja ändra den frasen till;
"Om alla körde som en kvinna hade vi velat att bara män körde bil!"



DN, SvD,

Kanske inte riktigt läge att....?

Jag har alltid tyckt om att titta på förlossnings-serier! Det beror nog delvis på att jag som person är väldigt känslosam (även om jag inte alltid visar det utåt) och gärna hade arbetat som barnmorska, veterinär eller på annat sätt med något vårdyrke.

Min sambo har aldrig förstått min fascination av att se andra kvinnor ligga och skrika som tokar, samtidigt som jag börjat tokgråta varje gång bebisen har kommit ut (och värre har det blivit efter jag själv fick barn!)

Igår började "Livet på BB" på kanal 5. En mamma skulle föda sitt fjärde barn och utbrister plötsligt (mitt i ett skrik):
"- Så här ont har jag inte haft med någon av de andra!!!!"

Eh... *harkel* Plötsligt fick jag en klump i magen och förstod inte ALLS varför jag tittade på sånt här ett par dagar innan mitt eget BF...?! Har jag inte snappat upp några "trick" de andra 197 avsnitten, lär jag nog inte göra det just precis nu heller...

onsdag 26 januari 2011

Ett virus sprider sig...!

Det måste vara så. Idag har jag hunnit med tre maskiner/torktumlare tvätt (kul att se nästa elräkning...) plus en maskin disk. Inte nog med detta; sönerna fick ett ryck och städade sina rum utan att jag behövde säga till?! Undrar om viruset har några negativa bieffekter eller om jag bara ska njuta...?

En annan fundering inför lördagens BF (Beräknad födelsedatum, för er som inte lever i familjeliv.se:s värld av förkortningar); Om man tröttnat på att vara gravid, tror ni att man kan krysta ut ungen UTAN värkar?! Efter två tidigare förlossningar borde det väl vara rena, rama autobahn eller...?

Va, har ungdomar under 15 år sex?!

RFSU och utbildningsradion har tillsammans tagit fram en 30 min lång animerad film där två ungdomar har sex. Detta visade i förra veckan i SVT och har nu ("naturligtvis") blivit anmält till JK som yttrandefrihetsbrott.


En privatperson (...) tycker det är olämpligt att filmen visar två underåriga som har sex och målgruppen är högstadieelever.
För det första; Har personen i fråga missat att det inte är olagligt att ha sex under 15 års ålder?!

För det andra; Jo men visst... Låt oss vara naiva och tro att ungdomar väntar till sin 18-årsdag eller kanske t.o.m. bröllopet innan de har sex?! Varför skulle vi berätta i FÖREBYGGANDE SYFTE, för 12-13-åringar att de faktiskt kan bli gravida eller få könssjukdomar när de ändå kan/kommer lära sig den hårda vägen..? *ironisk*


DN,

Någon som är sugen...

...på att spela bowling? Jag tycks ha ett stort klot mellan benen som borde komma ut när som helst...?!

tisdag 25 januari 2011

Varför ska man alltid hitta en syndabock?!

Varför måste man alltid leta syndabockar när något inte fungerar, istället för att försöka hitta lösningar?!
Som så många gånger tidigare är det skolan som är i fokus och man ställer frågan; 25 % av alla niondeklassare har inte tillräckligt bra betyg för att vara behöriga gymnasiestudier!
Katastrof? Självklart! Men vems är felet...? Lärarnas, elevernas, föräldrarnas eller politikernas? (Spelar det någon roll? Egentligen?)

Varför inte bara inse att det uppenbarligen inte fungerar. Både elever, föräldrar och lärare är väl ansvariga för att deras barn uppnår ett bra resultat?! Detta innebär först och främst att respekten måste infinna sig i klassrummen.
Föräldrar som försvarar sina barn i alla lägen; efter att lärarna tar mobiler och kepsar i beslag alt. leder ut dem ur klassrummet, har jag inte mycket till övers för!

Sen inte sagt att alla lärare fungerar 100 %-igt. Det finns säkerligen många som tröttnat på sitt yrke, (kanske bl.a. pga ovan nämnda orsaker) och dessa lärare behöver stöd och uppmuntran för att kunna utföra sitt arbete. Inte bara höra från politiker och föräldrar att de inte sköter sig, men samtidigt inte får resurserna att kunna göra något åt saken!

Vem är ansvarig för nedskärningarna? Där kan ju politikerna själva ta sig i örat. Även på riksnivå, men framför allt på kommunal nivå. Det ska sparas på så mycket i dagens skola. Varför blir vi då förvånade när det visar sig att utbildningen och kunskapen blir lidande?



Ab, Ab,

måndag 24 januari 2011

Ska man skratta eller gråta?!

Orlando Blooms flickvän hamnade i blåsväder när hon la ut en bild på sin blogg där hon ammade sonen. Bilden spreds som löpeld och väckte delade reaktioner. --->
Någon tyckte att offentligt ammande mammor fick dem att må illa, en annan att detta bara var en ursäkt för kvinnor att kunna visa brösten. (Ja, för DET kan vi ju inte göra annars?!)

Vad är det idioter man delar detta jordklot med egentligen..?! Jag har själv alltid ammat offentligt. Det är nästan så att jag funderar på, att den här 3:e gången, "flasha" mig extra mycket för att se hur folk reagerar. Och OM så sker ge dem svar på tal på båda det ena och det andra sättet...! *förbannad*


Så länge det sker på röda mattan så är: "Ju mer hud, desto bättre" tydligen måttot. What´s the difference?!


Ab,

Här är mina hamstrar...eh, jag menar barn!

Man är tydligen en trendig familj... (!)
Tror dock att "upptäckten" är något sen. Tre är det nya två sen åratal tillbaka. Snart är fyra det nya två! Kanske bättre att DN skriver en artikel om det redan nu? (Eller byter namn till "Gårdagens Nyheter"?)

Sen det här med namn (ämnet är ju aktuellt även för egen del). Jag köper att man kanske vill ha namn som passar någorlunda tillsammans, när det gäller syskon.
Men varför känner många ett sånt behov att ha antingen 5 stycken som börjar på bokstaven C, eller som i andra fall, slutar på samma; Irma, Selma, Alma, Telma, Wilma osv...

Personligen tycker jag att det låter som man ger namn åt en kull med hamstrar eller nåt (och då syftar jag på kombinationen, inte namnen i sig!)

DN, DN

söndag 23 januari 2011

Jag är verkligen avundsjuk...

...på de människor som kan äta hur mycket som helst, utan att vikten påverkas! Jag hade vid senaste MVC-besöket endast gått upp 4,5 kg från inskrivningsvikten i V.12. Jag kan helt ärligt inte förstå hur det är möjligt?! Förvisso gick jag ner ca 2 kg i början pga illamående, men inte ens de sista 3 månaderna har jag gått upp ett hekto...

Jag tycker att jag äter som en tok, framför allt storleksmässigt i portionsväg (!) men det slinker även ner diverse godis (Riesens big-bag har blivit storfavoriten sista tiden!) Hur kan man INTE gå upp i vikt efter sånt här frosseri...?! Ni lyckliga få som har det så här även i "tillstånd ogravid"; det är fusk! ;-)

lördag 22 januari 2011

Hade du gjort det?

Jag vill definitivt se filmen "127 hours"! Baserad på en verklig historia (!) handlar den om en kille som fastnar med armen nere i en klippavsats och efter ett tag inser att han kommer bli tvungen att karva av sin arm med den egna fickkniven om han ska överleva.


Bara det faktum att publik i USA har svimmat och spytt av vissa scener avskräcker faktiskt inte. Den må vara obehagligt, men MÅSTE JU BARA SES!

PS. Hade du gjort det...?
(Karvat av din arm menar jag, inte sett filmen).

fredag 21 januari 2011

Varför är jag så nervös?

Jag har redan gått igenom två förlossningar, vilket har resulterat i två underbara pojkar. Jag förstår inte varför jag är så fruktansvärt nervös den här gången?!
Tänker jag på förlossningen eller får förvärkar blir jag precis kallsvettig! Kommer inte ihåg att jag kände så här de tidigare gångerna...


Med första sonen kan jag väl köpa att jag "just went with the flow" för då visste jag ju inte hur det skulle kännas. Med andra sonen var jag väl nervös (säger sambon, jag minns inte...!) men var det verkligen såhär mycket? Det borde jag väl ha kommit ihåg...?

Var på MVC idag och först fick de jättehöga hjärtljud på bebisen (men den sparkade som en tok just då). Jag fick sätta mig upp och ta blodtryck emellan, sen mätte de igen när jag fortfarande satt och fick det då till 160 slag/minut (fortfarande högt men inom gränsvärderna). Kan det vara så att bebisen är lika nervös som jag?! :-)

torsdag 20 januari 2011

Nej, nej, nej!

Fick idag vet att det går feber, magsjuka och vattenkoppor i äldsta sonens klass.
V.I.L.L. I.N.T.E. H.A. D.E.T. J.U.S.T. N.U...!!!


Är dagens barnböcker FÖR gulliga?

Bokförlaget Rabén och Sjögren hade tänkt nypublicera "Ture Sventon i Paris" men backar nu efter att sveriges författarförbund nekar dem att byta ut ordet "neger", som fanns i originalboken, mot svart eller färgad.

Jag förstår inte riktigt hysterin om jag ska vara ärlig. Visst har ordet använts på helt fel sätt historiskt sett och har haft en otroligt negativ klang! Men så länge vi själva FORTSÄTTER att hoppa högt och "hyscha" varje gång någon säger ordet, blir det bättre då...?!

Ska vi dessutom skriva om alla barnböcker som någonsin skrivits? Min bloggvän Jempa hade ett bra/roligt exempel för ett tag sen (om man nu ska överdriva saker) ---> Se här.

Skillnad...?

Likaså läste sambon för yngsta sonen ur sin gamla "Skattarkammarbok" om Bockarna Bruse. Nu snackar vi inte någon "gulle-gull-snäll" version där stora bocken putter ner trollet i ån så han åker bort med vattenströmmen. Nej nej! Här var det att den stack ut trollets ögon med sina vassa horn och krossade alla ben i trollets kropp!

Jag måste i ärlighetens namn erkänna att jag blev rätt förvånad (!) men samtidigt fick det mig att undra; är dagen barnböcker FÖR snälla, gulliga, "rosafluffiga" och pedagogiska...?



SvD,

God morgon!

Har sovit gott i natt, fick sovmorgon på det (!) och vaknar upp till en underbar vintermorgon! Om bara barnafödandet kunde sätta igång idag också, hade det varit en perfekt dag! :-)


onsdag 19 januari 2011

Pusselbitarnas skräck!

Har jag sagt att yngsta sonen älskar och pussla (och är bra på det! Klarar pussel med ca 30-40 bitar).

Trots det tror jag nu att det har gått för långt! Han har precis plockat isär en bit frigolit i hundratals bitar och ligger (ja ligger!) och fokuserar järnet på att sätta ihop alla små, små bitar till en bit igen! Ska man bli orolig eller fascinerad över hans koncentrationsförmåga?

Big Brother är ju ren 1:a klass i jämförelse!

Allvarligt talat. Är det någon som råkat titta på kanal 5:s nya program "Konferensresan"? Och med "råkat titta" menar jag verkligen R.Å.K.A.T T.I.T.T.A. (för ingen kan vilja se detta frivilligt?!)
Vad är det för företag som ställer upp i tv och låter sig filmas, under allt annat än seriösa möten och sceminarier...? Tror de verkligen att de är bra PR?!

Nu finns det säkerligen många fler företag som beter sig likadant (eller värre) på sina kick-offer och konferensresor, men de är åtminstone smarta nog att inte vara med i tv!




Vad är alterntiven?

2010 var året då dieselförsäljningen volymmässigt gick förbi bensinen. Jag kan inte säga att jag är förvånad. Kör man tillräckligt långt per år är en snål dieselmotor det bästa alterntivet (i dagsläget)!

Bensinen behöver väl egentligen inte diskuteras. Men annars; vad är alternativen? Gas som knappt finns att tanka och som kräver mycket hanteringsmässigt av pumpstationerna. Eller varför inte el? Elmarknaden känns som en otroligt fungerande "mekanism"...



SvD, SvD

tisdag 18 januari 2011

Äh, det där lilla kan väl inte göra ont?!

Jag packade precis ner lite babykläder till "förlossningsväskan". Herregud, vilka små kläder?! Vad är det man föder fram egentligen; en myra? Kan verkligen inte dra mig till minnes att pojkarna har varit så små!

T.o.m. den lilla mössan jag la ner fick mig att tänka:
"Är huvudet inte större än så här, kan det väl inte göra så ont?!"
Ehhum... Låt oss se om jag står fast vid den tanken. Något säger mig att det eventuellt inte blir så...

måndag 17 januari 2011

Konversation med yngsta sonen, 2 1/2 år.

"- Mamma. Kan du mata mig?"
"- Mata dig?! Är du en bebis?"
"- Nejjj! *tittar på mig ilsket* Mina händer lossnade och for iväg till köket."
"- Jaha, men kan du inte leta i köket då?"
"- Nej, för nu är de faktiskt i tvättstugan istället!!"

Hur vinner man en sån här "fantasifull" diskussion...?

Vad har hänt med Persbrandt?

Filmen "Hämnden" vann pris som bästa icke engelskspåkiga film på Golden Globe-galan i natt. Självklart roligt för alla inblandade! Men ändå kunde jag inte tänka på något annat än;

Är det möjligt. Börjar Mikael Persbrandt bli gammal ?!

"Before"

Till 70-talsbrillor och något som ser ut att vara en tweedkavaj (?) Hm...?



Ab, SvD, Ex,

söndag 16 januari 2011

Vad klagar vi för...

Lite ishalka? Vi har inte sett någonting. Undrar hur länge Sverige skulle stå stilla om det drog in en isstorm...?

"-Älskling, var är mina skridskor?
Jag kommer nog behöva dem för att åka in till förlossningen!"

lördag 15 januari 2011

Vad ska man skylla på nu...?

Med EU i hälarna gjorde miljöminister Anders Carlgren en...tja, man kan nog inte kalla det för något annat än en kovändning, i veckan. Plötsligt sa han att han ville ha FLER vargar istället för vad han tidigare argumenterat för; en genetisk starkare, men inte större stam. (För övrigt fanns inga genetiska avvikelser vid förra årets jakt!)


Med en granskning från EU på gång, samt det faktum att antalet hundar som blivit attackerade av vargar minskat senaste året, ska det bli intressant att se vad jägare och människor i "vargtäta" områden ska skylla på nu?

Vildsvinstammen ligger på 150.000 och vargarna på endast dryga 200 individer, vilket speglar de senaste siffrorna från Agria rätt bra; 11 hundar blev skadade eller dödade av varg, gentemot 93 stycken när det gäller vildsvin.

Varför jagas inte vildsvin mer frekvent, med tanke på ökningen och skadorna de orsakar?!







Svd, SvD, DN, DN, DN, Ab,