Min träningsblogg - Rund är också en form!

söndag 7 november 2010

Ung & Bortskämd*

* Nej, jag pratar inte om mig själv. ;-)

Svt:s nya satsning "Ung & Bortskämd" är ett exemplariskt typexempel på tv-program, där man inte vet om man ska titta eller inte!
Man vet att man kommer sitta och skämmas och himla med ögonen åt GALET bortskämda barn som aldrig har behövt hjälpa till hemma. Vars mål är att bli rika och kunna anställa hemhjälp...

Olga 18 år säger att hon har haft det bra. Hon har aldrig behövt lyfta ett finger och har därför kunnat sköta sig och fokusera på skolan. Mmmhm...? ---->
(Jag som trodde att man fortfarande fick lära sig att stava i skolan?)

Det enda detta "uppfostringssätt" resulterar i är att det springer omkring ett halv generation som tror att de ska lyckas från start. Att de aldrig kommer behöva jobba på McDonalds, städa eller plocka varor på ett lager. Och vars vita skjortor gång på gång kommer krympa och/eller bli rosa pga av en felsorterad, röd strumpa!

Vad tycker ni? Gör föräldrarna barnen en tjänst eller en björntjänst? Anser ni själva att ni är curlingföräldrar på något sätt?



Ab, Ab, Ab

5 som har tyckt till:

bagerskan sa...

Ingen tjänar på att "skämma" bort barnen på det sättet, det kommer slå tillbaka på föräldrarna till slut..

Hård men rättvis!
Kram Karin

Freedomtravel sa...

Det är lätt att halka in i curlingförälderfällan. Men jag tror att man gör barnen en björntjänst... Vi har diskuterat också att det ibland känns svårare idag att ha konsekventa regler när barnen lever med skilda föräldrar. Det blir större spelrum för barnen att spela ut föräldrarna och få saker, om inte hos den ene så hos den andre...

Tove Kungsholmen sa...

Fel! Mina päron har curlat mig på många sätt faktiskt. Jag jobbade visserligen på ICA i gymnasiet så minst med pengar men fan vad de har skjutsat, ordnat, brett smörgåsar och skrivit specialarbetet i gymnasiet utan att de märkte det för de tyckte det var så kul!

Och de gör det en aning fortfarande. Som pappa sa, har man curlat i 30 år kan man inte bara sluta tvärt".

När utrycket curlingföräldrar kom insåg pappa att han var en sån. Då var jag kanske 18 och varje gång han gjorde ngt för mig, typ räckte mig smöret sa han "sopa, sopa". Kul i början, tjatigt sen...

Vilken roman. Och vilket kul ämne! Kanske snor det om det är ok?

- sa...

Vägrar program liknande detta..jag blir bara förbannad om jag tittar...

En del ungdomar är inte bara bortskämda, de har även noll uppfattning om konsekvenser och ett väldigt stort bekräftelsebehov; alltså medverkar de i idiotprogram som detta och paradise hotel och sånt där de gör bort sig fullständigt.

Och såna som curlar sina barn på detta horribla vis och samtidigt bryr sig så lite om dem att de växer upp med så lite självinsikt och självförtroende borde skämmas.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.