Min träningsblogg - Rund är också en form!

onsdag 19 maj 2010

Hur ska framtidens elproduktion se ut?

Maud Olofsson har alltid "fantastiska" idéer. Hon skriver idag på DN Debatt, tillsammans med miljöminister Andreas Carlgren, att år 2030 ska elbilar dominera städerna. De vill ge en miljöpremie på 30.000-50.000 kr till alla konsumenter som väljer det alterntivet.

I grund och botten är väl steget ifrån en fossil bränslevärld inte alls dum! Men hur har de tänkt sig det här i praktiken? Vi har i vinter inte ens haft tillräckligt med el för att driva industrier och hushåll i Sverige utan fick köpa in bl.a. kolkraft.

Framtiden?

Om de nu vill att flertalet bilar ska gå på el är tanken då att öppna fler kärnkraftverk? Nej just det, kärnkraften ska avvecklas. Vad återstår för att täcka en såpass stor ökning av elförbrukning?

3 som har tyckt till:

Mollamaja sa...

Du är klok du. Det verkar vara ett bra exempel på när folk uttalar sig innan de forskar i bakgrunderna.

Micke sa...

Vad säger att kärnkraften ska avvecklas?

http://www.dn.se/nyheter/politik/gront-ljus-for-ny-karnkraft-1.793471

Fresa sa...

jo sörrö man letar ständigt efter nya sätt att få fram el, eller energi i allmänhet.. jag gjorde i vintras nu ett projekt om just framtida energiförsörjningar och det finns ENORMT massa som kan ersätta dagens fossila bränslen så gott som imorrn, men det tjänar folk inte pengar på, därför vill dem oftast inte byta.. med kärnkraft är det i sverige olagligt att forska på så där kan inte ske nån större förändring. att det i vintras var brist på el har med en rad olika saker att göra.. men att få helt förnyelsebara energiförsörjnigar, det är INTE särskilt svårt om man vill.. tyvärr..